Zatvorski krug, zatvor
Alo/ Vladimir Marković
Zatvorski krug, zatvor

Alo/ Vladimir Marković

Foto: Alo/ Vladimir Marković

Tinejdžer ubica (19) pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, nakon što je zatvoren zbog ubistva, jer je učestvovao u prebijanju na smrt, ribolovca, drvenom daskom. Leni Krout je zatvoren zbog ubistva Skota Vilkinsona (48) u martu prošle godine.

Krout i njegov brat Šejn osuđeni su na doživotni zatvor zbog ubistva, a njihov rođak, Čarli Smit (24) je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva.

Volton na Temzi, Engleska

Shutterstock

Volton na Temzi, Engleska, Foto: Shutterstock

Policija je pronašla Krouta (19) mrtvog u njegovoj ćeliji u Zatvoru za maloletnike "Ejlsburi" u Bakingamšajeru oko 5.30 sati 16. maja tokom vršenja rutinskih pregleda. Smrt se tretira kao sumnjiva.

Portparol zatvorske službe, kako je objavio "The Sun" je rekao:

- Zatvorenik Leni Krout umro je 16. maja. Kao i kod ostalih smrtnih slučajeva u pritvoru, ombudsman za zatvorske kazne sprovešće nezavisnu istragu.

Volton na Temzi, Engleska

Shutterstock

Volton na Temzi, Engleska, Foto: Shutterstock

Vilkinson je uživao u ribolovu na ostrvu Donki, u blizini svoje kuće u Voltonu na Temzi kada je ubijen. Nakon što je njegov prijatelj otišao, Skota je napalo troje mladih razbojnika - koji su kampovali na malom ostrvu.

Zla banda je bez milosti tukla Skota pre nego što su mu razbili glavu komadom drveta, prouzrokujući fatalne povrede glave. Tokom suđenja, porota je čula kako su Šejn i Leni Krout sa njihovim rođakom Čarlijem Smitom kampovali na ostrvu.

Engleska, Šefild, policija

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Smit i njegovi rođaci pobegli su u obližnji Gruvlends Park i upoznali grupu mladih ljudi. Prema policiji, jedan od trojice je rekao: "Ne bih rekao ništa da sam na vašem mestu, jer smo večeras nekoga ubili."

Smit je starom školskom drugu poverio tajnu da je u bekstvu "zbog ubistva".

Volton na Temzi, Engleska

Shutterstock

Volton na Temzi, Engleska, Foto: Shutterstock

Sudija Džonatan Blek je izjavio:

Komentari (1)

midolare

25.05.2020 01:02

Kako dozivotna?. Zar to postoji, to se krsi sa ljudskim pravima. U Srbiji bi bilo oko 8 godina ako se ne varam...