UBISTVO PODIGLO ČITAVU AMERIKU NA NOGE Ubijen sin sudije koji istražuje spor između „Dojče banke“ i Epstajna!

Napadač obučen kao dostavljač ubio je sina savezne sudije Ester Salas u Nju Džerziju a njenog supruga teško povredio. Sudija Salaspredsedava predmetom koji je u toku protiv Džefrija Epstajna.

Ubistvo, Foto: Printscreen/YouTube

Napad se dogodio u nedelju ujutru u kući sudije Salas u Nju Džerziju. Naoružani napadač bio je obučen kao dostavljač robe „Fedeks“, prema izveštajima medija.

Sin sudije Danijel Anderl, dvadesetogodišnji brucoš na Katoličkom univerzitetu u Vašingtonu, otvorio je vrata, a napadač ga je ubio metkom u srce.

Mark Anderl (63), advokat za krivičnu odbranu i bivši pomoćnik tužioca okruga Eseks, prevezen je u bolnicu sa višestrukim ranama od vatrenog oružja. Operisan je i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Ester Salas je nepovređena u pucnjavi, koja se dogodila dok je bila u podrumu kuće. Nije odmah bilo jasno koga je napadač želeo da povredi, a FBI je na Tviteru objavio da je još uvek na slobodi.

Kao savezni sudija, Salaseva je radila na još nekoliko drugih slučajeva korupcije i finansijskih zločina.

Pre nego što je predsednik Barak Obama 2010. godine bio nominovan za saveznog sudiju, Salaseva je bila pomoćnica javnog branioca i sudija američkog suda u Nju Džerziju. Ćerka je oca meksičko-jevrejskog porekla i majke kubanske katolikinje. Bila je prva Latinoamerikanka koja je obavljala funkciju saveznog sudije u Nju Džerziju.

Epstajn se ubio u federalnom zatvoru u Njujorku prošlog leta dok je u pritvoru čekao na početak suđenja, a njegova smrt podstakla je niz teorija zavere, pošto ga stražari navodno nisu posećivali čitavu noć, a kamere u blizini njegove ćelije nisu radile.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi