Albanija, protesti
EPA/Malton Dibra

 

Albanija, protesti

EPA/Malton Dibra

Albanija, Foto: EPA/Malton Dibra

Ujedinjena albanska opozicija danas će održati šesti „nacionalni protest“, koji će početi u 19 sati ispred sedišta Vlade u Tirani, prenosi portal „A1on“.

Putin i Tramp

AP/Hau Dinh

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da su Albanci odlučni da preuzmu sudbinu u svoje ruke, optuživši premijera Edija Ramu da „nema niti dostojanstvo, niti čast“, prenosi Tanjug.

„Edi Rama je kriminalac, lopov koji nema dostojanstvo, niti čast. Da je imao trunku dostojanstva, on bi otišao, kao što su to uradili premijeri Austrije i Velike Britanije. Pomoć Nemačke i SAD je neophodna u rešavanju krize u našoj zemlji, ali zahtev za odlazak Edija Rame neće biti predmet pregovora“, poručio je Baša.

Američki nosač aviona USS Džordž H. V. Buš

Anadolu Agency

On je istakao da opozicija neće odustati od „borbe na život ili smrt“ i pozvao građane da što masovnije izađu na protest, koji će, kako je najavio, trajati četiri sata.

Liderka opozicionog Socijalističkog pokreta za integraciju Monika Kruemadi pozvala je demonstrante da „ne pribegavaju nasilju i da protestuju mirno i dostojanstveno“.

Hajnc-Kristijan Štrahe

EPA/Florian Wieser

Inače, albanske vlasti preduzimaju sve mere bezbednosti povodom današnjeg protesta. Sedišta vlade i parlamenta su zaštićena gvozdenim ogradama, a o bezbednosti će brinuti 2.000 uniformisanih i civilnih policajaca.

U međuvremenu je i američka ambasada u Tirani pozvala svoje građane koji borave u tom gradu da budu pažljivi u oblasti i periodu gde će biti održan zakazani protest ujedinjene opozicije, kao i da prate lokalne medije kako bi se upoznali sa rutom kretanja građana tokom protesta.

Komentari (2)

iljus

25.05.2019 16:49

kad sam ja video da je dresirani prevarant dresuru imo u americi

Warhammer

25.05.2019 20:27

Hahahah,velika albanija..hahahaha..