HTEO DA UBIJA ZA PRAZNIK! Albanac iz zatvora organizovao teroristički napad! Služba pronašla kako je komunicirao sa spoljnim svetom

Hteo da ubija za Božić!

Zatvorski krug, zatvor
Foto: Alo/ Vladimir Marković

Austrijanac albanskog porekla Lorenc K, koji je pre dve godine u Beču osuđen na devet godina zatvora zbog podsticanja jednog 12-ogodišnjeg Nemca na sprovođenje terorističkog napada na božićnu pijacu u Ludvigshafenu, koji je u ime Islamske države planirao i samostalne napade, iz zatvora ponovo planira terorističke napade.

Lorenc, koji je napunio 21 godinu, imao je zabranjeni pristup mobilnom telefonu sa internetom. Od početka novembra prošle godine on je, prema saznanjima Službe zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pod pseudonimom Kalid Intiqami, imao profil na instagramu, gde je kontaktirao sa simpatizerima Islamske države.

Preko instagrama, ali i drugih kanala, on je vršio i propagandu za Islamskud ržavu. Jednog Nemca, prema BVT, on je pokušao preko društvenih mreža da podstakne na sprovođenje terorističkog napada u Nemačkoj ili Austriji, nudeći mu uputstvo za pravljenje eksploziva. Državno tužilaštvo u Gracu pokrenulo je istragu, ali ne želi da se izjašnjava o ovom slučaju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi