Putnički avion
Shutterstock
Putnički avion

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U Kanadi je pokrenuta istraga nakon što je oko 500 štenaca, od kojih je 38 bilo mrtvo, pronađeno u avionu kompanije Ukraine International Airlines na aerodromu u Torontu, piše The Guardian.

Francuski buldozi koji su preživjeli, patili su od zdravstvenih problema poput dehidracije, slabosti i povraćanja nakon što su pronađeni na letu iz Ukrajine koji je u Toronto sletio 13. juna.

Buldog Čibi

Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Kanadska agencija za inspekciju hrane saopštila je da je u toku istraga, nakon koje će utvrditi sledeće korake u ovom slučaju.

Osoba koja je na aerodromu pokupila drugu životinju iz teretnog prostora u kojem su otkriveni štenci opisao je scenu užasa za CBC.

- Bila je to noćna mora, rekao je.

Ukrajinska aviokompanija je izrazila žalost zbog gubitka života ovih životinja prilikom tog leta, a dodali su i da sarađuju s lokalnim vlastima u istrazi.

Prodaja štenaca je u Kanadi unosan posao, rekao je Scott Weese sa Univerziteta u Guelphu. Većina kupaca veruje da se životinje uzgajaju u Kanadi, ali zapravo niko ne zna koliko pasa dolazi, kuda idu i odakle dolaze. Weese je dodao i da u celoj priči verovatno postoji komponenta organizovanog kriminala.

- Bilo je 500 francuskih buldoga. Ako se jedan može prodati za tri, četiri hiljade dolara, to je jako velika svota novca, rekao je Weese, prenosi The Guardian.