Sirijska vojska
Youtube/Printscreen
Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Sirijska arapska vojska (SAA) ove je sedmice ostvarila veliku pobedu na jugu provincije Idlib, kada su džihadisti napustili više oblasti, uključujući strateški grad Kan Šejkun.

Od povlačenja militanata iz Kan Šejkuna, sirijska vojska je krenula na grad i započela raščišćavanje praznih naselja, a istovremeno je osigurala i druga područja istočno od grada.

Pročitajte još:

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, Sirijska arapska vojska dovršila je opsadu severne Hame nakon što je zauzela nekoliko tačaka u blizini grada Al-Tamanah na južnoj strani Idliba.

Iako Al-Tamanah nije osvojen, sirijska vojska je zauzela većinu tačaka južno i istočno od grada, ostavivši samo malo područje pod kontrolom džihadista.

Bitka za Kan Šejkun i opkoljavanje Moreka

Liveaumap

Bitka za Kan Šejkun i opkoljavanje Moreka, Foto: Liveuamap

U isto vreme, sa zatvaranjem puta Tamanah-Kan Šejkun, Turske oružane snage sada su opkoljene od strane sirijske vojske u gradu Morek. Turska je već najavila da neće napustiti svoje posmatračko mesto na Moreku, uprkos nedavnim zastojima militanata.

Turski režim je takođe upozorio sirijsku vojsku na "igranje vatrom" u ovom području, posebno nakon što su sirijske vazduhoplovne snage skoro pogodile njihov vojni konvoj u južnom Idlibu.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista