ERDOGAN DAO ULTIMATUM PUTINU I TRAMPU Turska vojska je spremna! Čeka naređenje!

Krvoproliće može da se nastavi.

Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan, Foto: AP

 

* Ankara će pokrenuti novu vojnu operaciju na severoistoku Sirije

Pročitajte još

* Kreću u novi napad ukoliko se ta oblast ne očisti od "terorista"

* To je izjavio turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu

Čavušoglu je izjavio da će operacija biti pokrenuta ako Rusija i SAD ne ispune svoje obaveze po pitanju povlačenja kurdskih jedinica iz zone bezbednosti.

Turska vojska
Turska vojska, Foto: Twitter/Printscreen

- Da li su SAD i Rusija ispunile svoje obaveze? Ne, do danas nisu. Treba ih realizovati. Ako ne dobijemo rezultate, kako smo ranije započeli operaciju, pokušavajući da se dogovorimo sa SAD, ponovo ćemo uraditi šta je potrebno - rekao je Čavušoglu.

Podsetimo, prema sporazumu, kurdske snage je trebalo da budu udaljene sa severoistoka Sirije koji se graniči sa Turskom. Prošlog meseca su predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, potpisali memorandum o razumevanju u deset tačaka.

U njemu se, između ostalog, govori da se na sirijsku stranu sirijsko-turske granice izvan zone turske operacije "Izvor mira" uvode jedinice ruske vojne policije i sirijske pogranične službe.

Saudijci naftnu kompaniju procenili na 1,7 biliona dolara! Prodaju udeo! Cena sitnica, samo 25 milijardi

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 17.11.2019. 17:38 Zahuktalo se dronovi, napad, nafta, saudijska arabija, Foto: Printscreen Twiter * Saudijska Arabija je preliminarno procenila vrednost državne naftne kompanije Aramco na 1,7 biliona dolara * Naftni gigant objavio je novi izveštaj uoči javne ponude deonica * Za 1,5 posto udela želi da prikupi 25 milijardi dolara Saudijska Arabija je preliminarno procenila vrednost državne naftne kompanije Aramco na 1,7 biliona dolara.

Oni će pomagati pri povlačenju kurdskih jedinica i njihovog naoružanja na 30 kilometara od sirijsko-turske granice.

Od tog trenutka počeće zajedničko rusko-tursko patroliranje u dubini od 10 kilometara od granice prema zapadu i istoku od oblasti u kojoj se izvodi operacija "Izvor mira", osim grada Kamišlija.

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi