Ubijanje Kurda
Printscreen/Youtube
Ubijanje Kurda, Foto: Printscreen/Youtube

 

* Turska vojska nadire sa severa Sirije

* Osvojen je veliki broj kurdskih uporišta

* Turske snage počinile su brojne zločine usput

Turska vojska je 9. oktobra započela dugo najavljivanu vojnu operaciju na severu Sirije. Predsednik Turske je dugo nameravao da krene u novu invaziju na južnog suseda - Siriju.

Pročitajte još:

Napad na Siriju pravda potrebom da se pogranični pojas uz južnu tursku granicu očisti od "terorista" Radničke partije Kurdistana (PKK) i džihadista Islamske države (ISIS, ISIL, DAEŠ).

Ofanziva uveliko traje i turske snage zajedno sa Sirijskom nacionalnom armijom (SNA) i grupama ideološki istim i bliskim džihadistima ISIS-a i Al Kaide nadiru prema ključnom autoputu Alep-Hasaka koji je na jednoj tački i osvojen.

Turske snage i militanti koje podržavaju, usput su izvršili pravi pokolj i likvidaciju velikog broja kurdskih boraca iz Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica narodne zaštite (YPG).

Mnogi od militanata uzvikuju parole svojstvene samo Islamskoj državi, tako da pada u vodu Erdoganova priča o borbi protiv ISIS-a.

Treba podsetiti da pored Kurda u ovom delui Sirije živi i znatna populacija Asiraca i Jermena koji su po veroispovesti hrišćani i da su u velikoj opasnosti od toga da postanu žrtve novog genocida kao i grupa Jazida koji predstavljaju posebnu etnoreligijsku ezoteričku grupu nastanjenu mahom u Iraku, ali ih ima i u Siriji.

BONUS VIDEO: Sudar na uglu Bulevara kralja Aleksandre i Kumanovaske

 

Komentari (2)

Darko V.

14.10.2019 02:33

To su prijatelji gospodina Vučića, bravo!

Koks

16.10.2019 08:28

Naš Predsednik je svim srcem uz predsednika Erdogana, našeg velikog prijatelja! I pruža punu podršku u genocidu protiv zlih Kurda.