Istanbul, dan posle
Tanjug/AP
Istanbul, dan posle

Tanjug/AP

Istanbul, dan posle, Foto: Tanjug/AP

* Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu upozorio je Sjedinjene Američke Države

* Demokrate u Vašingtonu traže da se Turskoj zbog Sirije uvedu sankcije i restrikcije

* Turska planira odgovori recipročnim merama

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu upozorio je danas da će Turska uzvratiti ukoliko joj Sjedinjene Američke Države uvedu sankcije zbog njene vojne operacije u severoistočnoj Siriji protiv kurdskih boraca koje podržava Vašington.

Na Tursku će izvršiti žestok udar!

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 17:48 Na severu Sirije je nastao pravi haos. Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP * Vašington pažljivo prati vojnu operaciju Ankare u Siriji * Spreman je da "snažno da udari" na Tursku ako ona ne bude "igrala po pravilima" * Ovo je danas izjavio američki predsednik Donald Tramp - Govorim da ću snažno udariti po Turskoj finansijski i sankcijama ako oni ne budu igrali po pravilima - napisao je Tramp na Tviteru.

 

Ankara bi mogla da bude suočena sa sankcijama koje predlažu republikanski senator Lindsi Grejem i njegov demokratski kolega Kris Van Holen, a koje bi pogodile imovinu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i drugih visokih zvaničnika, preneo je Rojters.

Prema Grejemovom predlogu, bile bi uvedene i vizne restrikcije i sankcije za sve koji obavljaju vojne transakcije sa Turskom ili podržavaju proizvodnju energije.

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire