PRONAĐENO TELO! Turčin SILOVAO i UBIO devojčicu, nestalu pre dve nedelje!

Vlasti u Nemačkoj danas su saopštile da su uhapsile državljanina Turske zbog silovanja i ubistva devojčice (14) koja je nestala pre više od dve nedelje.

Silovanje ilustracija
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osumnjičen je i tražilac azila iz Iraka koji je u bekstvu.

Telo devojčice koja je nestala 22. maja, pronađeno je juče na periferiji nemačkog grada Visbadena, prenosi AP.

Tužilaštvo je danas saopštilo da su dvojica muškaraca, Iračanin (20) i Turčin (35) koji su živeli u tom gradu čekajući odobrenje za azil, optuženi za silovanje i ubistvo te devojčice, u noći kada je nestala.

Kako se dalje navodi, veruje se da su oni nakon ubistva, zajedno pokopali njeno telo.

Policija je saopštila da je Iračanin koji je identifikovan kao Ali Basar, izgleda iznenada otputovao sa svojom porodicom nazad u Irak preko Istanbula.

On je, navodi se, takođe bio osumnjičen za niz drugih prekršaja u toj oblasti u Nemačkoj, među kojima je i oružana pljačka.

Veruje se da je on u Nemačku stigao u oktobru 2015, na vrhuncu migrantskog upliva u tu zemlju i da je ulagao žalbe na odbijanje njegovog zahteva za azil.

Drugi osumnjičeni, Turčin, koji policiji nije bio prethodno poznat, uhapšen je sinoć.

Policija je u nedelju saopštila da je 14-godišnji dečak, izbeglica, došao u stanicu u Visbadenu i rekao da je devojčica ubijena i silovana, a zatim imenovao Iračanina kao mogućeg počinioca.

Ranija ubistva koja su počinili tražioci azila u Nemačkoj, izazvala su tenzije zbog priliva više od milion migranata u 2015. i 2016. godini, što je pitanje koje je krajnje desničarskoj stranci Alternativa za Nemačku (AFD) pomoglo da uđe u parlament na prošlogodišnjim izborima, napominje agencija.

 • Korisnik: Maja
  08/06/2018 - 01:23
  Turcin je pusten na slobodu, ubio ju je 20. godisnji Iracanin kome je odbijen zahtev za azil jer je izvrsio vise krivicnih dela,te je pre par dana je sa porodicom poslat natrag u Irak. To je ono sto izvestavaju nemacki mediji
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi