Austrijska policija
Shutterstock
Austrijska policija

Shutterstock

Austrijska policija, Foto: Shutterstock

Prema pisanju medija, oko 30 mladih upalo je u crkvu Antonskirhe u 10. bečkom okrugu, gde su šutirali sve na šta su naišli i uzvikivali "Alahu akbar".

Sveštenik je pozvao policiju, ali kada je patrola stigla do crkve grupa mladih islamista je pobegla.

Služba za zaštitu ustavnosti i borbu rpotiv terorizma preuzela je istragu ovog slučaja.

Mediji tvrde da se radi o grupi mladih turskog porekla koji su samo par sati pre ovog incidenta u crkvi, zbog ispada nakon čega ih je kontrolisala policija.

Takođe se pretpostavlja da se radi o grupi islamista koji su pred leto izazvali nemire u 10. bečkom okrugu, napadom na proteste Kurda.

"Mi se suprostavljamo svakom obliku ekstremizma, i tu nema tolerancije. U Austriji nećemo dozvoliti da neko ugrožava pravo na slobodu veroispovesti, i štitićemo hrišćansku zajednicu svim snagama", poručio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

On je, povodom ovog slučaja, kazao da je naložio generalnom direktoru za javnu bezbednost da pojača kontrole u 10. bečkoj opštini.

Kancelar Sebastijan Kurc rekao je da svi hrišćani u Austriji moraju imati mogućnost da slobodno i bezbedno žive svoju veru.

"Odlučno ćemo nastaviti borbu protiv političkog islama", naglasio je Kurc.

Portparol bečke biskupije Mihael Priler rekao je da se radi o ozbiljnom incidentu, jer vernici moraju imati pravo da bezbedno dolaze u crkvu.

"To pravo je stub za miroljubivi sužvot i mora biti zaštićen", zatražio je Priler.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

Vet

31.10.2020 11:36

Ovi sam sebi kopaju jamu,al su kratki(zaostali u 5.veku) pa još neznaju!

Sam

31.10.2020 14:36

@Vet - Izgleda da je doslo vrijeme da se neko pojavi u Evropi i da ocisti ovaj smrad i da ih posalje tamo odakle su dosli