DRASTIČNE MERE Tunis uvodi policijski čas, zatvara škole i univerzitete

Noćni policijski čas, koji je već bio na snazi u pojedinim regionima, proširen je na čitavu zemlju.

ljudi
ljudi, Foto: Tanjug

Vlasti Tunisa uvele su danas zabranu putovanja između regiona u zemlji, privremeno zatvorile škole, zabranile javna okupljanja i produžile policijski čas, u pokušaju da zaustave ubrzani porast broja obolelih od kovid-19, koji zdravstveni sistem približava kolapsu.

Škole u Tunisu biće zatvorene do 8. novembra, a univerziteti neće raditi u toku naredne dve nedelje. Protesti i javna okupljanja više od četvoro ljudi su takođe zabranjeni, prenosi Rojters.

Anketa:

Da li se pridržavate mera?

Ukupan broj glasova: 11

  • Da: 91% (10)
  • Ne: 9% (1)

Noćni policijski čas, koji je već bio na snazi u pojedinim regionima, proširen je na čitavu zemlju.

Policijski čas će radnim danima počinjati od osam sati uveče, umesto od devet, kao što je to ranije bio slučaj, dok će vikendima i dalje biti na snazi od sedam sati uveče.

Premijer Tunisa je rekao da zemlja sebi ne može da priušti uvođenje mera karantina po drugi put i dodao da se vlada već bori sa centralnom bankom nakon što je deficit uvećan za duplo od prognoziranog.

Iako su vlasti tokom leta uspešno držale pandemiju pod kontrolom, Tunis se sada suočava sa ubrzanim porastom broja obolelih sa preko 55.000 potvrđenih slučajeva, dok su odeljenja za intenzivnu negu u pojedinim regionima puna.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi