Izbacuju trudnicu iz javnog prevoza
Printscreen:Youtube
Izbacuju trudnicu iz javnog prevoza

Printscreen:Youtube

Izbacuju trudnicu iz javnog prevoza, Foto: Printscreen:Youtube

Ovaj incident je izazvao optužbe da je obezbeđenje ovako reagovalo zbog boje kože žene.

Pročitajte još:

 

Švedski javni radio SR objavio je da policija u Stokholmu istražuje incident na stanici Hotorget u četvrtak uveče kao potencijalni slučaj nedoličnog ponašanja i napada od strane obezbeđenja, ali i "nasilnog otpora" žene koja je putovala sa svojom mladom kćerkom. Dvojica radnika obezbeđenja su suspendovana.

- Postoje mnogo video snimaka sa mobilnih telefona koji su postavljeni na društvene mreže koji sugerišu da je obezbeđenje bilo nasilno. Nažalost, u ovakvim situacijama može da bude teško da se donesu razumne procene. Očigledno je da se čini da je u ovom incidentu urađeno sve pogrešno, od početka do kraja - rekao je za radio Henrik Palmer iz policije.

Izbacuju trudnicu iz javnog prevoza

Printscreen:Youtube

Izbacuju trudnicu iz javnog prevoza, Foto: Printscreen:Youtube

Snimak je široko rasprostranjen na društvenim medijima, a mnogi misle da je obezbeđenje nepravedno ciljalo tamnoputu ženu i izrazili su šok to što je njena kćerka plakala dok su joj hapsili majku.

Preporučujemo i ovo:

 

U saopštenju kompanije SL, operatera metroa, piše da je žena uhvaćena bez važeće karte i da joj je izrečena kazna koju je odbila da plati.

- Kad su je kondukteri zamolili da napusti metro počela je da vrišti i da se odupire - rekli su iz kompanije dodajući da je obezbeđenje imalo pravo da "izbaci ili uhapsi osobu koja remeti red".

 

Žena i brojni svedoci rekli su švedskim medijima da je obezbeđenje zgrabilo nakon što im je rekla da ima važeću putnu kartu, ali da ne može da je pronađe. Takođe je pokušavala da objasni da ne može da izađe iz voza jer je umorna i u bolovima.

Trudnica je za "Ekpresen" izjavila da je nakon incidenta imala dva pregleda kako bi bila sigurna da je sa bebom u stomaku sve u redu. Rekla je i da je u osmom mesecu trudnoće.

 

- Osećam se tako loše! Imam modrice po celom telu - rekla je novinama.

Pee Johanson, portparol CSG-a, privatne bezbednosne firme koja zapošljava čuvare, rekao je da je "normalna praksa" da se zaposleni odstrane iz službe tokom istrage, ali je rekao da ne može dalje da komentariše tekući slučaj.

Komentari (1)

Pera Detlic

04.02.2019 10:04

Rasizam...