Benito Musolini i Adolf Hitler
Profimedia
Benito Musolini i Adolf Hitler

Profimedia

Benito Musolini i Adolf Hitler, Foto: Profimedia

* Nemci hteli da unište Ruse

* Smislili pakleni plan

* Veliki projekat "Ost" se upisao u istoriju

 

Posle rata živeo je u Nemačkoj izvesni nemački profesor, agronom Konrad Majer. Tih čovek posvećen nauci. U Hitlerovo vreme bio je u službi u Rajhskomesarijatu za jačanje nemačke državnosti (na čijem je čelu bio Himler lično) i napredovao je u zvanju SS do oberfirera (prema nacističkoj tabeli činova - ispod Milera, ali iznad Štirlica). Posle rata se pojavio pred Nirnberškim sudom. Ali se - izvukao. Navodno je rukovodio odeljenjem za planiranje, projektujući na koji način će se obnavljati ratom razrušene teritorije. Na kraju su ga pustili na slobodu pravo iz sudnice.

U izvesnom smislu, profesor Majer tada u Nirnbergu nije lagao. Jer on sam zaista nije nikoga ni vešao ni spaljivao, već se bavio čistom teorijom - bio je naučni rukovodilac velikog projekta pod nazivom Generalni plan "Ost". Taj naziv je bio poznat i provlačio se na sudu, ali sam plan se negde zaturio. Iz nekog razloga pronađen je u federalnom arhivu Nemačke tek krajem osamdesetih godina HH veka. A postao je dostupan u digitalnom obliku tek u decembru 2009. godine. Do tada su se samo u fragmentima ovde-onde pojavljivali delovi dokumenata, direktiva, propratne beleške vezane za plan "Ost", iz kojih su se, istina, već nazirale konture posleratnog ustrojstva sveta na nemački način. Danas se ovaj rad može pročitati u svoj njegovoj nemačkoj temeljitosti, zaokruženosti i "lepoti".

Ljubi je  deda: Josif  Staljin

Associated press

Josif Staljin, Foto: Associated press

Interesantno je da sam proizvod esesovskog Državnog plana, budući da je reč o dosadnom i gotovo polunaučnom dokumentu, u prvi mah ne ostavlja zastrašujući utisak. Neophodno ga je pažljivo iščitavati. Ovde se iseljava 31 milion ljudi, onde 25 miliona, a tamo 30 miliona. Treba osloboditi zemlju za nemačke doseljenike. Oprostite, a kuda se iseljavaju? Na Ural. U Sibir. Ali ne brzo i ne u isto vreme - mnogi će u tom procesu umreti. Ili će biti ubijeni.

Plan je detaljno razrađen samo za prvih nekoliko godina, obeležene su teritorije, vremenske odrednice. Dalje je plan "Ost" valjalo razvijati u skladu sa postignutim rezultatima.

A evo radi čega bi bilo korisno da sa planom "Ost" upoznamo neke naše prijatelje u susednim zemljama, u kojima danas najčešće slušamo o tome da su Hitler i Staljin jedno te isto. Za iseljavanje sa sopstvene teritorije u šestoj fazi, primera radi, bilo je predviđeno 95 odsto Poljaka, 50 odsto Estonaca, 70 odsto Letonaca, 85 odsto Litvanaca, 50 odsto Francuza i Čeha.

Svi oni, usled genetske inferiornosti, prema mišljenju naučnika u uniformama sa lobanjama na reverima - "nisu bili prikladni za germanizaciju", te stoga nisu mogli pretendovati da se svrstaju u gospodsku rasu. Izvolite u Sibir, gospodo Estonci! Vas će sterilisati, gospođe Letonke! Vas će jednostavno streljati, panovi Poljaci! I tako dalje - sve do kompletnog rešenja teritorijalnog pitanja.

Generalni plan "Ost" je više puta dorađivan i pooštravan, shodno uspesima na Istočnom frontu. Varijanta koju su Nemci naposletku štampali potiče iz juna 1942. godine.

A počev od 1943. godine Nemačka je morala da razmišlja kako da zadrži svoju teritoriju. Plan je postao deplasiran. Ali njemu pripada niz veoma interesantnih dokumenata sa kojima bih neizostavno želeo da vas upoznam.

Benito Musolini

Profimedia

Benito Musolini, Foto: Profimedia

Jedini dokaz postojanja plana "Ost" na Nirnberškom procesu bili su samo "Komentari i sugestije na Generalni plan 'Ost' rajhsfirera SS armije", koje je 27. aprila 1942. godine potpisao E. Vecel - načelnik odeljenja kolonizacije Prve glavne političke uprave "istočnog ministarstva". Pod oznakom "supertajno" nalazio se obiman dokument, koji nam danas izaziva najtužnije asocijacije.

Vecel piše o tome "na koji način je moguće očuvati nemačku dominaciju na duge staze pred ogromnom biološkom snagom ruskog naroda". Poznavanje ovog dokumenta tera nas da se zamislimo nad time koliko su zapravo amoralne mnoge realije koje su za nas danas potpuno uobičajene.

BONUS VIDEO: 

 

Doktor Vecel počinje, onako kako treba, navođenjem stavova svojih "naučnih" prethodnika. Tako je, na primer, poznati nemački naučnik prof. Abel "video samo sledeće mogućnosti rešenja ovog problema: ili potpuno uništenje ruskog naroda, ili germanizaciju onog njegovog dela koji ima očigledne odlike nordijske rase. Ti veoma ozbiljni Abelovi stavovi zaslužuju veliku pažnju. Stvar je pre svega u tome da Ruse treba uništiti kao narod, izolovati ih".

Prvi korak u uspešnom uništenju Rusa kao naroda jeste njihova izolacija. Separatizam, uključujući i regionalni, odsustvo centralizacije, "vertikale vlasti", nepotčinjavanje Moskvi. Zar nismo sve ovo gledali u bliskoj prošlosti? U krajnje divljačkoj i krajnje stihijskoj formi?

Oh, ta presita Moskva! Ti krajevi prepuni lenjivaca! Večno rivalstvo između Moskve i Pitera, potcenjivački odnos vekovnih suseda jednih prema drugima: Moldavaca i Ukrajinaca, Tatara i Baškira, Belorusa i Litvanaca, Jermena i Azerbejdžanaca"

Adolf Hitler

Associated Press

Adolf Hitler, Foto: Associated Press

Zvuči poznato?

Pre svega treba obezbediti podelu teritorije na kojoj žive Rusi na različite političke oblasti sa sopstvenim organima uprave. Narod koji živi na tim teritorijama treba ubediti da se ni u kakvim okolnostima ne oslanjaju na Moskvu. Rusu iz Gorkovskog generalnog komesarijata mora biti usađen osećaj da se on po nečemu razlikuje od Rusa iz Tulskog generalnog komesarijata. Nema sumnje da će takvo administrativno parčanje ruske teritorije i plansko izdvajanje zasebnih oblasti biti jedan od načina za borbu protiv jačanja ruskog naroda.

BONUS VIDEO:

Snižavanje nivoa kulture, primitivna orijentacija na potrošački model ponašanja. Sve se to danonoćno nameće putem televizije, sjajnih časopisa i žute štampe. Zar ne? Doktor Vecel bi bio zadovoljan. Primitivni poluevropejci su savršeni robovi.

Važno je da većina stanovništva na ruskoj teritoriji budu ljudi primitivnog poluevropejskog tipa. Toj masi rasno inferiornih, glupih ljudi, kako pokazuje vekovna istorija tih krajeva, neophodno je da imaju nekoga ko ih vodi.

BONUS VIDEO:

Evo još nekoliko dokumenata iz iste oblasti. Od poznatijih "stručnjaka". Ukratko. Martin Borman: "Nikako ne smemo dopustiti mesnom stanovništvu mogućnost visokog obrazovanja. Ako napravimo takav propust, sami ćemo sebi stvoriti u budućnosti protivnike. Zbog toga je sasvim dovoljno da se lokalno stanovništvo, uključujući i takozvane Ukrajince, nauči samo da čita i piše. Umesto sadašnjeg ćiriličkog alfabeta u budućnosti u školama treba uvesti učenje latiničkog pisma."

BONUS VIDEO:

 

A na sve to Adolf Hitler je rekao:

"U ruske gradove nećemo ulaziti, oni treba potpuno da izumru. Nismo mi nikakve dadilje, nemamo nikakvu obavezu u odnosu na tamošnje stanovnike. Popravljanje kuća, uništavanje vaški, nemački učitelji, novine? Ne! Najbolje će biti da otvorimo radio-stanicu koju ćemo kontrolisati, a što se ostalih stvari tiče, biće im dovoljno da poznaju saobraćajne znake, kako bi nam se sklanjali s puta!"

PROČITAJTE JOŠ: