Vakcina
Tanjug/AP
Vakcina

Tanjug/AP

Vakcina, Foto: Tanjug/AP

"Imali smo veći broj alergijskih reakcija nego obično od Modernine vakcine 041L20A, koja je distribuirana jednoj klinici. Manje od deset osoba je zatražilo medicinsku pomoć u razmaku od 24 sata", otkrila je doktorka Pan, a preneo CNN.

Ona je dodala da se zbog povećanog opreza i ograničenog broja vakcina "preporučuje da bolnice koriste druge raspoložive vakcine i da prekinu sa vakcinisanjem Modernine, dok se ne izvrši istraga Centara za prevenciju kontrole bolesti (CDC)".

"U istragu će se uključiti Agencija za hranu i lekove, kompanija Moderna i cela država. Daćemo vam nove podatke čim budu dostupni", rekla je Penova.

Prema saopštenju Kalifornijskog odeljenja za javno zdravlje, pojedinci koji su imali problema pokazivali su "ozbiljnu alergijsku reakciju" tokom perioda posmatranja.

Više od 330.000 doza Modernine vakcine je distribuirano u 287 centara širom Kalifornije i isporuke su stigle između 5. i 12. januara.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (1)

Verica

18.01.2021 14:23

Polako ali sigurno izbijaju loše osobine na brzinu napravljene vakcine. Zadržite ovo nekoliko dana možda će naši lekari da pročitaju ovo. Oni koji nam garantovaše bezbednost. Pokazuje se da je dr. Nestorović u pravu. Čovek zna, nije potplaćen i ne boji se. A ostali mogu samo da ga mrze. Nisu mu ni do kolena. I vama novinarima svaka čast na ovoj objavi, na hrabrosti.