Džamal Kašogi
AP
Džamal Kašogi

AP

Džamal Kašogi, Foto: AP

* Američki predsednik Donald Tramp našao se u novoj nevolji

* Turski obaveštajci presreli razgovor Trampovog zeta u kome on saudijskom prestolonasledniku daje zeleno svetlo da likvidiraju Kašogija

* Turski predsednik Erdogan snimkom ucenjivao Trampa da povuče vojsku iz Sirije

Američki predsednik Donald Tramp našao se u novoj nevolji. Ovaj put četvrti "zviždač" izneo je u javnost novu aferu u koju je upleten Trampov kabinet, odnosno njegov zet Džeared Kušner čiji telefonski razgovor sa saudijskim prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom su snimli turski obaveštajci i dostavili ga predsedniku Erdoganu, koji je zatim ucenjivao američkog predsednika Trampa da povuče vojsku sa severa Sirije ili će u javnost biti pušten snimak u kome Kušner daje zeleno svetlo za likvidaciju saudijskog novinara i disidenta Džamala Kašogija koji je isečen na komade i istopljen u kiselini prošle godine.

Kako javljaju američki mediji po svemu sudeći informaciju u javnost koja će definitvno pokopati političku karijeru Donalda Trampa pustio je četvrti "žviždač" i da je ova priča mnogo gora i opasnija od Ukrajine, Zelenskog i Džona Bajdena. 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Žviždač je preneo visokim krugovima u Senatu i Kongresu da poseduje informaciju i snimak da je snimljen telefonski poziv iz trampovog kabineta, tačnije njegovog zeta Džeareda Kušnera, koji je i visoki savetnik američkog predsednika Trampa za Bliski istok sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom, sa kojim inače ima bliske političke veze delio tajne koje nisu baš za javnost zbog čega je ranije izgubio sve dozvole obaveštajnih službi za pristup poverljivim informacijama.

Naime, suština tog fatalnog razgovora prema "žviždaču" gde je Kušner dao zeleno svetlo Mohamedu bin Salmanu da uhapsi novinara i disidenta Džamala Kašohija, koji je kasnije likvidiran i isečen na komade u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Međutim, naknadno se pojavio još jedan insajderm sa još pikantnijom informacijom, da je turska obaveštajna služba presrela razgovor između Kušnera i Mohameda bin Salmana. Snimak je završio kod turskog predsednika Erdogana, koji je to iskoristio da natera Donalda Trampa da povuče trupe sa severa Sirije pre početka turskog napada. 

Navodno, prema pisanju američkih medija istražitelji Komiteta za obaveštajne poslove znaju celu ovu priču i identitete nekih ljudi koji su spremni da o tome javno pričaju

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!