Njujork
EPA

 

Njujork

EPA

Njujork, Foto: EPA

U Sjedinjenim Američkim Državama do danas je potvrđeno 115.842 slučaja korona virusa tako da su SAD što je više nego u Kini i Italiji.

Umrlo je najmanje 1.929 ljudi. Najviše zaraženih je u državi Njujork, čak 52.000.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da razmatra uvođenje dvonedeljnog karantina u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu. Za Njujrok, koji je nazvao "žarištem" virusa, Tramp kaže da bi to bio obavezni karantin.

Njujork

EPA

Njujork, Foto: EPA

"Radije to ne bih to uradio, ali možda ćemo morati", rekao je Tramp.

U Njujorku je danas preminuo policajac koji je imao 40 godina. Pre toga bio je zdrav.

MEDICINSKE SESTRE: NEDOSTAJE NAM OPERMA

Medicinske sestre koje se u Njujorku bore za pacijente obolele od korona virusa uputile su danas uznemirujući apel da im se obezbedi adekvatna količina zaštitne opreme, jer su, kako su navele, gradski zvaničnici izgubili kontakt s realnošću.

Na konferenciji za novinare ispred gradske bolnice "Jakobi" medicinske sestre su tražile da im se obezbede maske i druga zaštitna oprema za borbu protiv korona virusa od kojeg je do sada obolelo više od 44 hiljade, a preminulo više od 500 ljudi, uglavnom građana Njujorka, a među kojima je najmanje jedna medicinska radnica.

Njujork

EPA

Njujork, Foto: EPA

Medicinske radnice su upozorile da rukovodstvo bolnice "Jakobi" ograničava zamenu maski.

Gradske vlasti su saopštile da su obezbeđene dovoljne količine zaštitne opreme samo za period od nedelju dana.

Čekanje u dugačkim redovima za testiranje na virus korona

Na konferenciji za medije, guverner države Njujork Endru Kuomo je saopštio da je u Njujorku registrovano 7.681 novozaraženih i još 209 smrtnih slučajeva zbog Kovida-19, koji je do sada u svetu odneo više od 30.000 života.