kapitol
Tanjug/AP
kapitol

Tanjug/AP

kapitol, Foto: Tanjug/AP

Sigurnosna procena, koju je osiguranje Kongresa podelilo zastupnicima u sredu, nije identifikovala tu grupu, ali vreme navodnog napada upućuje na njen identitet.

U četvrtak, 4. marta, je dan na koji se Donald Tramo, po sledbenicima QAnonove zavere, trebalo da se vrati na predsedničku dužnost.

Zagovornici QAnona veruju u teoriju po kojoj je Tramp u tajnoj misiji razotkrivanja satanističke kabale pedofila u redovima Demokratske stranke, koji iz pozadine kontrolišu američku vlast, i odabrali su 4. mart jer je to bio izvorni dan predsedničkih inauguracija sve do 1933.Smrtonosni januarski napad na Kapitol još je u svežem sećanju zastupnika pa je vodstvo Predstavničkog doma otkazalo planirana glasanja i obavestilo zastupnike da se ne moraju pojaviti na sednici nakon što je stiglo policijsko upozorenje.Nije verovatno da će Senat, koji treba da radi na programu poticaja za pogođene pandemijom koronavirusa, otkazati svoju sednicu.

Osiguranje Kongresa objavilo je da će danas pojačati sigurnost zbog potencijalne pretnje.

- Na temelju obaveštajnih podataka koje imamo preduzeli smo trenutne korake da pojačamo sigurnost - objavila je služba osiguranja, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ: