Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

- SAD je trebalo da ostanu u Siriji 30 dana, a to je bilo pre mnogo godina. Ostali smo i ulazili sve dublje i dublje u bitku bez cilja na pomolu - napisao je Tramp u seriji poruka na "Tviteru".

On je dodao da je Amerika brzo porazila islamski "kalifat" i zarobila hiljade boraca "Islamske države", uglavnom iz Evrope.

PROČITAJ JOŠ:

- Ali Evropa nije želela da ih uzme nazad, rekli su da SAD treba da ih zadrže! Ja sam rekao Ne, učinili smo vam veliku uslugu, a sada tražite da ih zadržimo u američkim zatvorima po ogromnoj ceni. Vi treba da im sudite - naglasio je američki predsednik.

Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan

Tanjug/AP

Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan, Foto: Tanjug/AP

On je dodao da su Evropljani to ponovo odbili i da su se Kurdi borili zajedno sa Amerikom, ali da su za to bili veoma dobro plaćeni novcem i opremom i da su se decenijama borili protiv Turske.

- Podržavao sam ovu borbu skoro tri godine, ali je vreme da izađemo iz ovih besmislenih beskrajnih ratova, od kojih su mnogi plemenski, i da vratimo svoje vojnike kući - naglasio je Tramp.

Pregledano 80 odsto glasova! Ovakve rezultate niko nije očekivao!

Prema podacima Centralne izborne komisije, pravo glasa imalo je oko 1,9 miliona birača. * Vanredni parlamentarni izbori održani su danas na Kosovu i Metohiji * Nakon 80 odsto pregledanih listića Samoopredeljenje vodi * Kurti najavio da će sutra razgovarati sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) kako bi krunisali promene i formirali vladu Vanredni parlamentarni izbori danas su održani na Kosovu i Metohiji, a biračka mesta se otvorila u 7.00 sati ujutru, a zatvorena su u 19.00 časova.

On je rekao da će se Amerika boriti tamo gde je to u njenom interesu i samo da bi pobedila.

- Turska, Evropa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada će morati sami da reše situaciju i šta da urade sa zarobljenim borcima Islamske države u svom "susedstvu". Oni svi mrze Islamsku državu i godinama su njeni neprijatelji. Mi smo udaljeni 7.000 milja i ponovo ćemo slomiti Islamsku državu ako nam se približi! - zaključio je Tramp.

BONUS VIDEO: