Donald Tramp
Tanjug/AP Photo/Evan Vuči
Donald Tramp

Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vuči

Tramp će najverovatnije pomilovati repera Lila Vejna u poslednjem u nizu pomilovanja, kojim verovatno neće biti obuhvaćen advokat Rudi Đulijani ili bivši Trampov bivši pomoćnik Stiv Benon, prenose mediji.

Očekuje se da će Tramp pomilovati više od 100 ljudi poslednjeg dana u kancelariji, preneo je Rojters, navodeći da dva izvora tvrde da su predsednika SAD savetnici odvratili od ideje da pomiluje sam sebe ili članove svoje porodice.

Da li će se Tramp kandidovati 2024. godine?

 

Lil Vejn se izjasnio krivim prošlog meseca jer je kod sebe imao pozlaćen napunjen pištolj kada je avionom sleteo u Majami u decembru 2019. godine, a preti mu kazna do 10 godina zatvora na suđenju koje je zakazano za 28. januar u Majamiju.

Vejn je podržao Trampa prošle godine tokom predsedničke kampanje, a na Tviteru je okačio fotografiju na kojoj su on i Tramp, usput podržavši predsednikovu reformu kriminalnog pravosuđa i ekonomski plan za Afroamerikance.

Rojters dodaje da su izvori potvrdili Njujork Tajmsu da su na listi za pomilovanja i bivši predsednik Njujorškog veća Šeldon Silver (76), koji je 2015. godine optužen za korupciju.

Ivanka i Donald Tramp

EPA

Ivanka i Donald Tramp, Foto: EPA

Na Trampovoj listi nije Đulijani, Trampov privatni advokat koji je bio deo pravnog tima za dokazivanje izborne krađe na predsedničkim izborima 3. novembra na kojima je pobedio Džo Bajden.

Isti izvori navode da je malo verovatno da će biti pomilovan Trampov bivši savetnik, koji mu je pomogao da osvoji izbore 2016. godine, Stiv Benon (66), koji se izjasnio da nije kriv po optužbama da je prevario donatore onlajn projekta "Izgradimo zid", koji je koštao 25 miliona dolara.

Ni Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, neće dobiti pomilovanje, dodaje se u tekstu Rojtersa.

Oproštajna žurka

Tramp će sutra ujutru napraviti oproštajnu žurku u vazduhoplovnoj bazi Endruz u Merilendu, pre nego što napusti glavni grad SAD na dan inauguracije novog predsednika, otkrila su dva izvora za USA Tudej, prenosi MSN.

Bela kuća je navodno poslala pozivnice za ovaj događaj, a gostima je objašnjeno da moraju da dođu između 06.00 i 7.15 sati ujutro, a da bi žurka trebalo da počne u 8 sati.

Detalji ceremonije se još razmatraju, ali je moguće da će gardisti ispaliti municiju iz 21 puške, što je u SAD tradicija prilikom odavanja vojne časti.

Pozvani će dobiti dozvolu da povedu sa sobom pet gostiju, ali im je naređeno da nose maske.

Nakon toga, Tramp će otići na Floridu, a tada će mu isteći predsednički mandat, prenosi Tanjug.