Melanija Tramp
Printscreen
Melanija Tramp

Printscreen

Foto: Printscreen

Tramp je pismo uputio još u aprilu ove godine i to episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

Pročitajte još:

- Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodm proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu. Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama – navodi Tramp u pismu.

Predsednik SAD naglasio je da je eparhija SPC u SAD u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

Donald Tramp

Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja Bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i Bog vas blagoslovio – zaključio je Donald Tramp u pismu.

Ovim gestom Tramp je ukazao veliku čast SPC.

Usledio nesvakidašnji susret sa fudbalskom legendom. Fotografija o kojoj bruji cela Srbija!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 09.10.2019. 23:24 O ovome će se pričati danima! Aleksandar Vučić, Semska rača, Foto: Tanjug/Zoran Žestić Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je na svom Instagram nalogu podelio fotografiju sa legendarnim srpskim fudbalerom i trenerom!

- Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkog administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje – kaže izvor iz SPC.

Bonus video

GUŽVA NA BIRAČKIM MESTIMA U GRAČANICI