PRIPREME ZA DAN ZAHVALNOSTI: Tramp "pomilovao" ćurku po imenu Korn

Na ceremoniji u Ružičnjaku Bele kuće tovljena ćurka po imenu Korn (Kukuruz) dobila je godišnje predsedničko pomilovanje uoči praznika Dana zahvalnosti u četvrtak.

Tramp, Dan zahvalnosti, Foto: Printscreen/Twitter/WhiteHouse

"Korn, ovim vam u potpunosti dajem pomilovanje", rekao je predsednik SAD Donald Tramp, uz koga su se nalazile prva dama Melanija Tramp i drugi gosti.

Kornov brat, Kob, nije imao tu sreće. Bela kuća je sprovela anketu na Tviteru, tražeći od pratilaca na toj društvenoj mreži da se izjasne koju bi od dve ćurke Tramp trebalo da pomiluje, piše Glas Amerike.

Ćurke koje se uzgajaju i tove do određene veličine, uzgajao je Ron Kardel, predsedavajući Nacionalne federacije za ćurke i uzgajivač ćuretine, kukuruza i soje šeste generacije iz Valkota u Ajovi.

Prema veb stranici Bele kuće, Korn, čija je omiljena užina slatki kukuruz, izlegla se 20. jula 2020. godine i teška je nešto više od 19 kilograma.

Kao što je to praksa od 1947. godine, dve ćurke su predstavljene javnosti dan ranije u hotelu Vilard Intercontinental u Vašingtonu, gde su ptice imale svoju sobu.

Tradicija da farmeri ćurki daruju predsednike pticama za Dan zahvalnosti datira iz 1870-ih, ali prema sajtu Bele kuće farmeri su slali toliko ćurki da je 1923. tadašnji predsednik Kelvin Kulidž obeshrabrio farmere da ih šalju.

Međutim, tradicija je već bila uspostavljena, a do četrdesetih godina prošlog veka farmeri su ponovo slali ćurke predsedniku.

Prvo zvanično pomilovanje ćurke obavio je 1989. predsednik Džordž Buš stariji.

Sve ćurke na kraju bivaju izložene po raznim univerzitetskim veterinarskim školama.

Tramp je rekao da će se Korn i Kob uputiti na Državni univerzitet Iova u Amesu i biće izložene počev od 5. decembra.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi