Donald Tramp
EPA
Donald Tramp

EPA

Donald Tramp, Foto: EPA

"Ovo je vreme za Meksiko, uz pomoć SAD, da vodi rat protiv narko-kartela i izbriše ih s lica zemlje. Mi samo čekamo poziv vašeg sjajnog novog predsednika", naveo je Tramp u jednoj od poruka na Tviteru.

On je kazao da je američka vlada spremna da se uključi u tu borbu i da je za predsednika Meksika Andresa Manuela Lopesa Obradora prioritet borba protiv narko kartela, preneo je sinoć AP.

PROČITAJ JOŠ:

"Ali karteli su postali tako veliki i moćni da vam je ponekad potrebna vojska da biste porazili vojsku", naveo je Tramp.

Lopes Obrador se zalaže za manje militaristički pristup problemu i smatra da je politika "čeonih suočavanja", koju su vodili njegovi prethodnici, vodila većem nasilju.

Meksiko

screenshoot/Youtube

Meksiko, Foto: screenshoot/Youtube

U međuvremenu, šef meksičke diplomatije Marselo Ebrard rekao je da je predsednik Lopes Obrador telefonom pozvao Trampa kako bi uputio saučešće zbog ubistva devet članova mormonske porodice, navodeći da su oni građani obe zemlje.

Ebrard je dodao da je Lopes Obrador zahvalio na ponudi za pomoć, "ako Meksiku treba neka vrsta pomoći", a da mu je Tramp preneo da je uveren da će meksičke vlasti sprovesti pravdu.

BONUS VIDEO: