JOŠ. 1.500 AMERIČKIH VOJNIKA STIŽE NA GRANICU IRANA Tramp hitno raspoređuje novu vojsku, dolazak pravda zaštitom

Želimo da budemo zaštićeni na Bliskom istoku

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je danas da će poslati 1.500 vojnika na Bliski istok kao meru predostrožnosti.

"Želimo da budemo zaštićeni na Bliskom istoku. Slaćemo relativno mali broj trupa, uglavnom odbrambenih", rekao je Tramp napuštajući Belu kuću pred odlazak u Japan.

 

On je naveo da neki vrlo talentovani ljudi kreću na Bliski istok. "Videćemo šta će se desiti", dodao je Tramp, prenosi Rojters.

Kako su Rojtersu rekla dva izvora koja su želela da ostanu anonimna, nove snage treba da pomognu u jačanju američke odbrane u regionu i da te trupe uključuju inženjere.

IRAN SVE BLIŽI ATOMSKOJ BOMBI Trka sa vremenom! Američka armija juri prema granici, Rusi izneli zabrinjavajuće podatke - Očekuje se napad Izraela?!

Vojska SAD rasporedila je ranije ovog meseca nosače, bombardere i Patriot rakete na Bliski istok, kao odgovor na ono što je Vašington ocenio kao zabrinjavajuće indicije o pripremama Irana za napad.

AMERIČKI KONVOJI JURE PREMA IRANU Nose opasan sadržaj, procurili su izveštaji i sadržina je zaledila sve, planeta strepi pred onim što sledi!

Retorika izmedu Teherana i Vašingtona je eskalirala poslednjih nedelja kada su SAD pooštrile sankcije s ciljem da se Iran podstakne da učini ustupke kada je reč o uslovima nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

TRAMP IZGUBIO ŽIVCE! Najavio krvavi pohod, hoće da IZBRIŠE IRAN!

Tramp je u poneđeljak upozorio da će Iran biti suočen sa "velikom silom" ukoliko napadne američke interese na Bliskom istoku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi