SA NEBA PADALE LEDENE GRANATE! Tragedija od nevremena nadomak Srbije, tukao NIKAD VEĆI GRAD, 18 ljudi teško povređeno, među njima i trudnica! (FOTO, VIDEO)

Najmanje 18 osoba je povređeno, među kojima i jedna trudnica, u nevremenu praćenom gradom veličine pomorandže, koje je danas zahvatilo italijanski grad Peskaru.

Grad u Italiji, Foto: screenshoot/Facebook

Povređeni su odvezeni u gradsku bolnicu, a trudnica je zadobila povrede na licu i glavi.

U nevremenu su pali i 200-godišnji borovi u blizini Ravene, a poplavljeni su i delovi Romanje, Maršea i Abruca.

Nakon oluje u Peskari, ulice u gradu su pretvorene u reke na nekoliko lokacija. U centru je bilo čak 10 centimetara vode.

U brdima iznad grada napukao je put, a gradonačelnik Karlo Masci poslao je hitnu službu na mesto dogadaja.

Prema prognozi Akuvedera, novo nevreme sprema se u južnoj i jugoistočnoj Evropi. Jaki pljuskovi i oluja očekuju se u noći između srede i četvrtka.

DANAS TEŠKO SIVILO! Ceo dan će padati kiša, a oko podneva NEVREME! Prognoza do kraja jula katastrofa!

Olujno nevreme koje je u prethodna dva dana protutnjalo Španijom i Italijom izazvavši nezapamćene poplave, u sredu se seli u susedne zemlje.

Oluja će se iz centralne Italije približiti južnom delu Balkana.

"Posebno sam zabrinut zbog obilnih padavina, budući da one mogu izazvati nove poplave i klizišta u Italji", izjavio je meteorolog Tajler Rouz.

NEVREME SE NASTAVLJA Kad se probudite, već će biti hladno i kišno! Kratka pauza, pa novo naoblačenje: Šta se desilo sa našim letom?

Oluje u centralnom delu Italije, takođe, mogu dovesti do jakih vetrova i grada, što može stvoriti probleme i na putevima.

Nevreme praćeno grmljavinama predviđa se u južnoj Srbiji za sredu popodne i tokom večeri, a odatle će se nakon toga proširiti na Severnu Makedoniju, Grčku i Bugarsku.

Tako će i Balkanskom poluostrvu pretiti rizik od poplava i snažnih vetrova, ali i grada.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi