tanker, požar,
printscren youtube
tanker, požar,

printscren youtube

tanker, požar, , Foto: printscren youtube

Veliki naftni tanker navodno je torpedovan u napadu kod obale Irana. Drugi tanker je naleteo na magnetičku minu, piše "Miror".

F-16 avion

Tanjug/AP

Ogromni brodovi "Front Altar" i "Kokuka Karejdžs" su evakuisani, dok je incident momentalno doveo do oscilacija cena sirove nafte. Informaciju da su brodovi poslali poziv u pomoć preneli su pakistanstanski mediji.

Američka flota takođe tvrdi da su dva tankera oštećena.

Novi incident stiže samo meseca dana nakon novog talasa tenzija između SAD i Irana, kada su kod obale Emirata pogođena četiri broda.

PROČITAJ JOŠ:

Četiri tankera oštećena su 12. maja, a prema navodima zapadnih medija, radilo se o namernoj sabotaži Irana kako bi podigli cene nafte.

- Velika Britanija i njeni saveznici trenutno istražuju incident - rečeno je za "Miror" iz Britanske kraljevske mornarice".

Zvaničnici su za "Blumberg" rekli da jedan brod gori. Prema pisanju ovog lista, cena "Brent" nafte je skočila 4,5 % nakon napada.

Komentari (1)

Dobi

13.06.2019 14:03

Bravo za Iran, trebale bi sve azijske zemlje da kidisu na sve sto je americko i englesko, te kolonizatore treba sravniti sa morem ako ne i sa zemljom, takvo zlo i djavolove sluge zatreti u korenu, da se vise nikad ne povampire.