Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

- Za Rusiju je važno da adekvatno i tačno predvidi situaciju nakon kraha sporazuma o posrednim nuklearnim snagama (INFT) i da ojača svoje potencijale - izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku Saveta za bezbednost.

Vladajuća partija Fides izlazi iz EPP?!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/I.L. DATUM I VREME: 22.11.2019. 13:39 Fides nije pozvan na dvodnevni skup EPP ove nedelje u Hrvatskoj! Viktor Orban, Foto: Tanjug/AP Vladajuća mađarska partija Fides mogla bi da napusti krovni blok desnog centra Evropske unije nakon što je primila mešovite signale o namerama Evropske narodne stranke (EPP) nakon suspenzije Fidesa iz grupe, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

"Povlačenje SAD iz ugovora INFT bio je težak udarac sistemu kontrole naoružanja. Rizik od širenja ove vrste raketa u raznim delovima sveta pogoršao je svetske tenzije. U takvoj situaciji važno je adekvatno i tačno predvideti i analizirati moguće promene u međunarodnoj situaciji i na taj način razvijati naš vojni potencijal", rekao je Putin, prenosi Tas s.

On je najavio i da će ruski novi program naoružanja početi da se izrađuje 2020. godine i on će obuhvatiti razvoj bespilotnih letelica, laserskih i nadzvučnih sistema, kao i drugih vrhunskih tehnologija.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Komentari (1)

cluf

22.11.2019 19:47

Rusija nam je ka prijatelj a uzeli su NIS za saku dolara. Zasto su nas spijunirali? Najobicniji licemeri.