Urušavanje poda
youtube printscreen
Urušavanje poda, Foto: youtube printscreen

Noćas je više desetina osoba povređeno u urušavanju poda tokom koledž žurke u stambenoj zgradi blizu Univerziteta Klemson, u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, javlja "Ej-Bi-Si njuz".

Policija navodi se da je 30 povređenih prevezeno u lokalne bolnice.

Navodi se da se sve desilo 30 minuta iza ponoći na prvom spratu zgrade koja se nalazi na nekoliko minuta hoda od univerzitetskog kampusa. Centralni deo poda prostorije koja je iznajmljena za privatnu žurku je bukvalno propao u podrum.

Pročitajte još:

Televizija navodi da su studenti Klemsona obeležavali početak nove akademske godine i slavili sinoćnju ubedljivu pobedu tima američkog fudbala tog univerziteta protiv rivala sa Državnog univerziteta Severne Karoline.

Na video snimcima načinjenim uoči nesreće vidi se masa ljudi na žurci koji skaču i plešu, kada je iznenada pod popustio pod njima.

- Taman kada sam krenuo da izađem na vrata, osetio sam da se nešto čudno dešava i tada su svi jednostavno propali i tip koji je stajao pored mene je nestao. Svi su vrištali i plakali. Okretao sam se okolo, bilo je potpuno nadrealno videti ljude koji su maločas bili na spratu, a sada su u podrumu - kazao je 20-godišnji učesnik žurke Rejven Gera.

"Ej-Bi-Si njuz" prenosi navode lokalnih zvaničnika da su svi povređeni izvučeni iz zgrade i da niko nije ostao zatrpan.

Navodi se da policija istražuje uzrok incidenta.