NEMILOSRDNO JE UBIO 49 OSOBA Terorista sa Novog Zelanda se pojavio na sudu, a onda rukom napravio ovaj SKANDALOZAN znak! (VIDEO)

Brenton Tarant (28), koji je juče izveo teroristički napad na džamiju na Novom Zelandu i tom prilikom ubio 49 osoba, pojavio se jutros na sudu!

Terorista sa Novog Zelanda
Terorista sa Novog Zelanda, Foto: youtube printscreen

Australijanac je doveden na sud u beloj zatvorskoj odeći s lisicama na rukama, a izrečena mu je jedna tačka optužnice koja se odnosi na ubistvo. Očekuje se da će optužnica biti uskoro proširena.

Premijerka Novog Zelanda ranije je izjavila Džasinda Ardem je rekla da je Tarant imao pet komada oružja i dozvolu za njih, a poručila je i da će se promeniti zakon o oružju nakon ovog terorističkog napada.

U pritvoru su još dve osobe od kojih nijedna nije ranije imala problema sa zakonom. Tarant ostaje u pritvoru bez mogućnosti plaćanja kaucije, a na sudu će se ponovo pojaviti 5. aprila.

- Oružje korišćeno za teroristički čin je modifikovano, a Tarantov automobil je bio pun municije. To ukazuje na njegovu nameru da nastavi s napadom - rekla je Ardem.

Premijerka je govorila i o važnosti toga da porodice što pre preuzmu tela svojih voljenih koja se još uvek uklanjaju iz džamije Al Nur. Dodala je da će porodice koje su izgubile nekoga od koga su zavisile dobiti finansijsku pomoć.

Brenton Tarant
Brenton Tarant , Foto: Printscreen

Prva identifikovana žrtva je Daud Nabi (71) koji je osamdesetih godina prošlog veka došao na Novi Zeland iz Avganistana. Identitet ostalih žrtava još nije objavljen. U pucnjavi je ranjeno 48 osoba, a među njima su dečaci stari dve i 13 godina. Ukupno 11 osoba se nalazi u kritičnom stanju.

Bangladeš, Indija i Indonezija su objavili da među nastradalima ima i njihovih državljana.

 

Teroristički napad se dogodio juče u centru Krajstčerča tokom molitve u 13:40 sati.

Tarant je započeo napad ulaskom u džamiju i pucao je prema vernicima oko pet minuta. Potom je automobilom došao do druge džamije gde se pucnava nastavila. Jedan od vernika je uspeo da ga razoruža nakon čega je Tarant pobegao u automobil, a nakon toga je uhapšen.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi