Sirijska vojska
Facebook/Printscreen/Syrian news
Sirijska vojska

Facebook/Printscreen/Syrian news

Sirijska vojska, Foto: Facebook/Printscreen/Syrian news

 

* Napadi na položaje Hezbolaha izvršeni su bespilotnim letelicama iz pravca Golana

* Bombardovan je jugoistočni Damask i oblast Akrab

* Sirijska vojska je potom pojačala kontrolu jugozapadnih delova zemlje koji se graniče sa Izraelom 

Veliki broj pojačanja Sirijske Arapske Armije (SAA) raspoređen je danas na granici Sirije sa Golanskom visoravni nakon što je tokom jutra oborena sumnjiva izraelska bespilotna letelica iznad Al-Kuneitre.

Pročitajte još:

Prema vojnom izvoru na jugu Sirije, sirijska vojska je poslala pojačanja u nekoliko oblasti u blizini Golanske visoravni (sirijska teritorija koja je pod kontrolom Izraela od 1967. godine), uključujući njihova posmatračka mesta i u provincijama Al-Kuneitra i Dara.

Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Izvor je rekao da je reč o potezu predostrožnosti sirijskih oružanih snaga, jer su izraelske bespilotne letelice koje su ove sedmice oborene u Siriji doletele iz izraelske oblasti Golana. Prva bespilotna letelica oborena je u četvrtak uveče kada je viđena kako nadleće oblasti Akraba u jugoistočnom Damasku.

Sirijska vojska

Youtube/Printscreen

Sirijska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Snažne eksplozije čule su se te noći u jugoistočnom Damasku, što je nagnalo mnoge da pomisle da se dogodio još jedan izraelski napad. Izrael još uvek nije komentarisao obaranje ovih bespilotnih letelica, pošto retko razgovaraju o svojim vojnim operacijama unutar Sirije.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista