Džamal Kašogi
AP
Džamal Kašogi

AP

Džamal Kašogi, Foto: AP

 

Ministarstvo je navelo da se jedan od osumnjičenih izvršio samoubistvo vešanjem. Dvojica uhapšenih sumnjiče se za međunarodnu, političku i vojnu špijunažu i nalazili su se u zatvoru Silivri u zapadnom delu Istanbula.

Veruje se da je jedan od njih u Tursku došao posle Kašogijevog ubistva. Za sada iIstanbulska policija odbija da komentariše slučaj, a ni iz kancelarije glavnog javnog tužioca nisu želeli da daju više detalja.

 

Državna televizija TRT je objavila navodne fotografije dvojice muškaraca kako poziraju ispred turske zastave. Smatra se da su osumnjičeni prikupljali informacije o arapskim državljanima u Turskoj, dodali su izveštaju.

"TRIJUMF BUDUĆNOSTI, PORAZ PROŠLOSTI" Socijalisti pobedili na izborima u Španiji! Sančez poručio: Pružićemo ruku svim političkim snagama!

Policija je za njima tragala proteklih šest meseci, navodi TRT. Navodni agenti zadržani su u svojim hotelskim sobama i zaplenjeni su im kompjuteri.

Kašogi koji je bio kolumnista Vašington posta i kritičar saudijskog princa i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, brutalno je likvidiran 2. oktobra.

ZOVU JE "AMERIČKI ŠEŠELJ" Obožava Trampa, izgleda kao milion dolara i naoružana je DO ZUBA! (VIDEO)

Njegovi ostaci još uvek nisu pronađeni. Iz Rijada negiraju bilo kakvu umešanost, dok Ankara zahteva potpunu istragu ubistva novinara.