Medlin Meken
prinstskrin
Medlin Meken

prinstskrin

Medlin Meken, Foto: prinstskrin

Nemačka policija od jutra pretražuje jedan vrt u blizini Hanovera, grada na severu Nemačke, saopštila je kancelarija tužitelja Braunsčviga, a prenose "Sky" i "Euronews".

- Pretres je povezan s našom istragom o slučaju nestanka Medlin Meken- izvestila je braniteljka Julia Mejer za AFP.

Podsetimo, Medlin Meken je nestala 3. maja 2007. kada joj je bilo tri godine iz apartmana u portugalskom letovalištu Praia da Luz.

- Ovo je dramatičan tok događanja. Policija u Nemačkoj jutros je počela kopati na jednoj livadi u blizini Hanovera, gde je Kristian B. živeo neko vreme - naveo je je dopisnik "Sky Newsa".

Pročitajte još:

Kancelarija javnog tužitelja i savezna policija potvrdili su lokalnim medijima da je istraga povezana sa slučajem Meken.

- Od jutros je iščupano nekoliko stabala. Tu je policija, ali i forenzičari. Za kopanje zemlje koristi se manji bager - rečeno je.

Nemačka policija nedavno je ponovno otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identifikovan novi potencijalni učesnik u nestanku deteta. Reč je o 43-godišnjem Nemcu Kristianu Bruckneru, koj trenutno služi zatvorsku kaznu zbog dilovanja droge i čeka presudu za silovanje 72-godišnje penzionerke. 

Medlin Meken, mala Medlin

Shutterstock

Medlin Meken, mala Medlin, Foto: Shutterstock

Bruckner je 2007. sa svojom maloletnom devojkom živeo u blizini apartmana odakle je devojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najverovatnije povezan s njenom otmicom, ali i ubistvom.

Naime, do novog glavnog osumnjičenika u slučaju Meken policija je došla nakon dojave o Brucknerovom priznanju.

Osumnjičeni je s prijateljem bio na piću u jednom pabu kada je na televiziji objavljen prilog o devojčici, te se Bruckner poverio prijatelju kako ju je on oteo.

Kristian Bruckner živeo je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Brunviku i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hanovera.

Pročitaje još:

Komentari (1)

beba

28.07.2020 15:47

Mala je san snova.Nikada nisam videla takvu secerlemu.Neizmerna je tuga za njom i njenim roditeljima koji trbe bol. Kako neko zivo bice moze da naskodi ovom slatkisu? Za njega nema kazne sem strasnog mucenja,pa ni to ne bi pomogle da se bol smanji.