Eduardo Poso
Printscreen
Eduardo Poso

Printscreen

Eduardo Poso, Foto: Printscreen

Eduardo Poso je trebalo da živi u Floridi sa svojom sestrom, ocem i maćehom i da pohađa školu.

Ali umesto toga 12-godišnjak je završio u bolnici sa znakovima dugotrajnog zlostavljanja, zanemarivanja i gladovanja. Proglašen je mrtvim 24. maja, javlja CNN.

Pročitajte još:

Njegov otac, Luis Poso (32), i maćeha Dajana Medina-Flores (25) uhapšeni su i optuženi za zlostavljanje, zapostavljanje i ubistvo maloletnika. Prema informacijama lokalnih zvaničnika, par je već duže vreme na smrt izgladnjivao Eduarda tokom njihovog boravka u motelu u Blumingtonu, u Indijani.

Eduardova majka, Aurea Garsija, izjavila je za CNN kako nije znala ni da je njen sin napustio Floridu. Kada joj je policija došla na vrata, ona je mislila da su se njena deca odlučila da se vrate njoj jer ih njihov otac nije dobro tretirao.

Meri Kalvert

Facebook printescreen

- Mislila sam da je moj sin napokon ispričao nekome šta se zbiva i da će dobiti pomoć - rekla je Garrija.

Ali policajci su došli do njene kuće kako bi je obavestili o smrti njenog sina.

- Nisam bila pri sebi kada su mi to rekli. Počela sam da vrištim. Moj suprug je morao da me drži - kazala je Garsija.

Američki sveštenik

screenshoot/Youtube

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Eduardo umro zbog izgladnjivanja i zlostavljanja. Na telu je imao modrice, rane i posekotine.

Prema policijskim dokazima, izgleda da je poslednjih nedelja svog života bio zatvoren u kupatilu motela, vezan lancem za držač peškira i sa psećom ogrlicom oko vrata. Radilo se o ogrlici za treniranje životinja koja je mogla da izazove blage električne šokove.