SPASAVANJE POJAČANO Tela 26 migrantkinja stigla u Italiju

Tela 26 migrantkinja, koje su se najverovatnije utopile, stigla su danas u italijansku luku Salerno dok se operacije spasavanja pojačavaju na Sredozemnom moru, saopštio je UNHCR.

Brodolom, Indonezija
Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Tela su prebačena na italijansko kopno brodom španske mornarice, zajedno sa 400 migranata koji su spaseni tokom četiri operacije u središnjem delu Mediterana, prenosi AP.

Dvadesettri ženske osobe, koje su se udavile, nalazile su se u gumenom čamcu koji je potonuo kod obala Libije pre dva dana, rekao je portparol UNHCR-a u Italiji Marko Rotuno, dodavši da je još 60 ljudi spaseno, ali da ima još mnogo nastradalih u moru.

Još tri žene poginule su u nesreći koja je zadesila drugi čamac.

Humanitarne grupe navode da je oko 2.500 migranata spaseno na moru u proteklih nekoliko dana što znači da je ovo period najintenzivnijeg spasavanja na Mediteranu otkako je Italija ovog leta postigla sporazum sa Libijom o usporavanju polazaka brodova krijumčara sa migrantima.

U istom kratkom nedavnom periodu, 37 tela je izvučeno iz mora, javlja ANSA.

Inače, broj migranata koji su od početka godine stigli u Italiju je za 30 odsto manji nego prošle godine, napominje američka agencija.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi