Korona
Tanjug
Korona

Tanjug

Korona, Foto: Tanjug

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus izjavio je u Ženevi da se pandemija korona virusa i dalje ubrzava i da je udvostručen broj slučajeva zaraze tokom proteklih šest sedmica.

Gebrejesus će u toku ove nedelje sazvati Komisiju za vanredne situacije SZO, šest meseci nakon što je SZO 30. januara proglasila vanrednu situaciju u javnom zdravstvu na međunarodnom nivou, prenosi AP.

Komisija će dati savete o daljoj borbi protiv pandemije.

- Kovid -19 je promenio naš svet, razdvojo je ljude, zajednice i narode - rekao je Gebrejesus novinarima.

On je naveo pojedine faktore koji su se pokazali kao uspešni u nekim zemljama, kao što su političko liderstvo, obrazovanje, pojačano testiranje, higijena i mere fizičkog distanciranja.

Pročitajte još:

Komentari (2)

Milibrot

28.07.2020 16:32

Ljude nije razdvojila nikakva korona već vi iz SZO i ostali belosvetski hohštapleri koji mesecima šire enorman strah i paniku preko medija koji su se svi odreda stavili u vašu i njihovu službu.Ali u ovom univerzumu postoji ravnoteža koju ni vi ni oni nećete nikada moći da poremetite, bez obzira na vaše umobolne i nezajažljive prohteve i zamisli, i jednog dana, kad tad, sve će vam to doći na naplatu, pa ćemo videti čiji račun će biti veći, i ko će na kraju platiti skupu cenu za ovo ludilo

Miodrag

29.07.2020 04:50

Da li to važi i za Švedsku?