Kraljica Elizabeta
Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta

Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta, Foto: Tanjug/AP

Ovo je prvi put da se, od kako su Hari i Megan objavili da se povlače iz svih kraljevskih dužnosti, pojavljuje pretnja televizijskim intervjuom.

Kraljica Elizabeta II, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari prisustvovaće sastanku na Sandringam imanju. Očekuje se da Megan, vojvotkinja od Saseksa, sastanku prisustvuje putem video poziva iz Kanade, gde se trenutno nalazi. Sastanak bi trebalo da traje nekoliko sati.

Kraljica je jasno stavila do znanja da želi da ova situacija bude rešena u roku od nekoliko dana kako bi se sprečila dalja materijalna šteta.

Za princa Filipa, vojvodu od Edinburga kažu da je "duboko povređen" odlukama svog unuka i ljut je zbog "nepoštovanja" koje su princ Hari i njegova supruga Megan pokazali.

Kraljica Elizabeta

Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta, Foto: Tanjug/AP

- Vojvoda je uz kraljicu i podržava je - rekao je izvor iz kraljevske palate. Pa ipak, ne očekuje se da će i princ Filip prisustvovati ovom delikatnom sastanku.

Pomoćnici Bakingemske palate strahuju od vojvode i vojvotkinje od Saseksa; oni smatraju da bi se za porodicu pokazalo problematičnim ako bi im se dozvoli da se odvoje.

Tom Bradbi, novinar ITV-a i prijatelj prinčeva Vilijema i Harija, upozorio je u nedelju da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razmišljaju o televizijskom intervjuu u kom bi otkrili razloge zašto su se povukli iz porodice.

- Imam neku ideju o tome šta bi moglo da bude emitovano u potpunom, nezabranjenom intervjuu i mislim da to ne bi bilo prijatno - napisao je Bradbi u Sandej Tajmsu.

Kraljevski izvor rekao je da postoji "zabrinutost" iza kapija palate zbog tog intervjua.

Megan Markl, princ Hari

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan Markl, princ Hari, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

- Pogledajte samo šta se dogodilo sa vojvodom od Jorka u Nevsnajtu - rekli su izvori.

Za vojvodu od Kembridža se priča da se uznemirio kada se pojavio njegov brat da potvrdi glasine o njihovom raskolu u intervjuu s Bradbijem. Posebno je zabrinut što par planira da se "oglasi".

- Zato su ovi pregovori tako delikatni - dodao je izvor.

Drugi kraljevski insajderi nagoveštavaju da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa spremaju da preko prijatelja otkriju više o "izazovima" sa kojima su se suočili tokom prethodnih nedelja. Biće ovo buran početak nedelje ne samo za Veliku Britaniju, već i za svet...

Komentari (1)

sara

13.01.2020 11:15

Briga me, šta se događa sa kraljevskom porodicom!!!.