POLICIJA HAPSI HOLIVUDSKE ZVEZDE! Svetski poznati glumci iza rešetaka, plaćaju OGROMNE KAUCIJE da izađu na slobodu, afera trese Ameriku! (VIDEO)

Više desetina osoba, uključujući zvezdu "Očajnih domaćica" Felisiti Hafman, uhapšeno je u okviru istrage afere "Elitni koledži", jer se ispostavilo da su brojne javne ličnosti, između ostalog holivudske zvezde, podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje kako bi pomogli njihovoj deci da se upišu u najelitnije škole u SAD.

Holivud, Foto: screenshoot/Youtube

Hafmanova je dala kauciju od 250.000 dolara kad se pojavila pred saveznim sudom u Los Anđelesu.

Njen suprug, glumac Vilijem Mejsi, nije optužen, iako je agent FBI izjavio da je bio u sobi kada je Hafmanova prvi put čula "priču" od insajdera.

Za sada se ne zna kada će zvezda "Pune kuće" Lori Laglin da se preda. Njen suprug modni dizajner Mosimo Đanuli pušten je u Los Anđelesu pošto je dao kauciju od milion dolara.

U središtu "šeme" bio je konsultant za prijem, Vilijem Rik Singer, osnivač firme "Edge College & Career Network" u Nevport Biču u Kaliforniji, preneo je AP. Singer se izjasnio krivim i njegov advokat, Donald Heler, izjavio je da njegov klijent namerava u potpunosti da sarađuje sa tužiocima, da se kaje i da želi da nastavi sa svojim životom.

Tužioci su rekli da su roditelji Singeru plaćali mnogo novca od 2011. do prošlog meseca da bi podmitili trenere i administratore da lažno navedu da su njihova deca "zvezde" sportisti kako bi povećali njihove šanse da budu primljeni na fakultet. Konsultant je, takođe, angažovao službenike da polažu prijemne ispite za studente i isplaćuju insajdere u centrima za testiranje da bi ispravili odgovore učenika.

Pojedini roditelji su potrošili stotine hiljada dolara i neki i 6,5 miliona dolara kako bi njihova deca bila garantovano primljena, naveli su zvaničnici.

- Ovi roditelji su katalog bogatstva i privilegija - rekao je američki advokat Endrju Leling i dodao da je zbog svakog studenta primljenog zahvaljujući prevari, odbijen po jedan koji je bio istinski talentovan.

Najmanje devet sportskih trenera i 33 roditelja su optuženi. Nekoliko optuženih, uključujući Hafmanovu, optuženi su za udruživanje radi prevare, za šta je zaprećena kazna i do 20 godina zatvora.

Nijedan student nije optužen, a vlasti tvrde da u mnogim slučajevima oni nisu ni znali šta se dešavalo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi