Savet bezbednosti
AP/Kim Haughton
Savet bezbednosti

AP/Kim Haughton

Savet bezbednosti, Foto: AP/Kim Haughton

"SAD neće nikada napustiti svoje prijatelje u regionu koji očekuju više od Saveta bezbednosti UN. Nastavićemo da delujemo tako da teokratski teroristički režim (Irana) ne bude u mogućnosti da kupuje i prodaje oružje koji predstavlja pretnju Evropi, Bliskom istoku i šire", rekao je Majk Pompeo.

Prema njegovim rečima, Savet bezbednosti UN u kojem se nalaze velike svetske sile (SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija i Francuska) "nije uspela da ispuni svoju suštinsku misiju, a to je održavanje medjunarodnog mira i bezbednosti".

iran

Shutterstock

iran, Foto: Shutterstock

Pompeo je rekao da je ta svetska institucija odbacila "razumnu rezoluciju o produžavanju embarga Iranu koji važi 13 godine" i time je otvorila put toj državi "koja podržava terorizam" da kupuje i prodaje konvencionalno oružje bez ograničenja UN.

Embargo Iranu zvanično ističe 18. oktobra.

Da li mislite da će se svet okrenuti od SAD?

 

Komentari (3)

šane

15.08.2020 13:09

izazovi rat pa održavaj mir u obliku primirja i svoje zasluge. beda jad..

Nes

15.08.2020 19:10

Pa SAD je najveća pretnja svetskom miru. Sve zemlje sveta treba da uvedu sankcije Americi u svim oblastima. Oni rade šta im je volja i za ništa ne odgovaraju. Njihovo bogatstvo se zasniva na pljački i dugovima . Genocidan narod do bola , i takvi nadju da drugima pametuju.

Bhm

16.08.2020 00:06

Neće valjati ako ameri oslabe do te mere da obrezani krenu u akciju a i ako osete kraj povućiće celu planetu sa sobom u pakao jer oni "imaju prava"....