Američka vojska, Gvozdena brigada
Tanjug/AP 06-01-2017
Američka vojska, Gvozdena brigada

Tanjug/AP 06-01-2017

Američka vojska, Foto: Tanjug

Pentagon je objavio da je izveo testiranje konvencionalne krstareće rakete kopnenog baziranja, koja je do sada bila zabranjena Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Raketna proba izvršena je 18. avgusta.

„Ministarstvo odbrane izvelo je letačke testove konvencionalno konfigurisane krstareće rakete kopnenog baziranja na ostrvu San Nikolas u Kaliforniji. Probna raketa lansirana je kopnenim mobilnim lanserom i precizno je pogodila cilj, nakon više od 500 kilometara leta“, navodi se u saopštenju.

„Trenutno procenjujemo rezultate raketne probe“, dodaje Pentagon.

Sve je obustavljeno! Putina hitno prebacuju HELIKOPTEROM U NEPROBOJNU TVRĐAVU!

AUTOR: Sputnjik/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 19.08.2019. 16:38 - 19.08.2019. 17:24 Održaće se hitan sastanak Vladimir Putin, Foto: Profimedia.rs Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u zvaničnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Emanuelom Makronom.

Dejstvo Sporazuma o likvidaciji raketa prestalo je 2. avgusta. Sporazumom su bile zabranjene rakete dometa od 500 do 5.500 kilometara.

Početkom ove godine Vašington je saopštio da istupa iz tog Sporazuma, optuživši Rusiju da ga narušava. Moskva je odbacila sve optužbe, a početkom jula predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je Zakon o obustavljanju Sporazuma.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina