sveštenik Tupirano de Hora Lores
Twitter/Printscreen
sveštenik Tupirano de Hora Lores, Foto: Twitter/Printscreen

Brazilski sveštenik molio se bogu da "uništi Jevreje poput štetočina" i da se pobrine za "drugi Holokaust" tokom mise u Rio de Žaneiru, piše “Džeruzalem post”.

- Masakriraj Jevreje, Bože! Pogodi ih svojim mačem zato što su napustili Boga, jer su napustili nacije - vikao je sveštenik Tupirano de Hora Lores desetinama okupljenih vernika tokom mise u crkvi Gerakao Hesus Kristo, čulo se na snimku načinjenom početkom meseca.

Pročitajte još:

Okupljeni su njegove reči slušali s pažnjom i strastveno ponavljali.

- Prikrivali su, išli su prostitutkama, a kad im je rečeno da se pokaju, rekli su da će to učiniti, ali lagali su - govorio je sveštenik a njegove reči se povezuju s prisilnim preobraćenjem na hrišćanstvo tokom inkvizicije.

- Bože, to što si učinio u Drugom svetskom ratu, moraš da uradiš ponovo, to je ono što tražim od tebe u svojim molitvama: Pravda, pravda, pravda! - vikao je De Hora Lores u svojoj crkvi, maloj i radikalnoj evangelističkoj kongregaciji.

Jevrejska zajednica u Brazilu, koja se okuplja oko sinagoge Sem Fronterias, podnela je prijavu protiv sveštenika De Hora Loresa federalnoj policiji koja je saopštila da sprovodi istragu i da će preduzeti mere protiv svih koji su na ovaj način vređali druge ljude.

Preporučujemo:

- Svi koji su krivi, biće kažnjeni i to će drugima biti upozorenje da dva puta razmisle pre nego što urade tako nešto - kaže se u saopštenju policije.