Džulijan Asanž
Tanjug/AP
Džulijan Asanž

Tanjug/AP

Džulijan Asanž, Foto: Tanjug/AP

 * Švedski tužilac saopštio je da je istraga o navodnom silovanju, koje je počinio osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, obustavljena

* "Želim da vas obavestim o mojoj odluci da se obustavi preliminarna istraga", rekla je zamenica Tužioca Iv Mari Person

* Odgovorna urednica Vikiliksa Kristin Hrafnson napisala je da bi sada fokus trebalo da bude na pretnji na koju Asanž upozorava godinama 

 

Švedski tužilac saopštio je danas da je istraga o navodnom silovanju, koje je počinio osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, obustavljena.

"Želim da vas obavestim o mojoj odluci da se obustavi preliminarna istraga", rekla je zamenica Tužioca Iv Mari Person, prenosi AP.

Britanci su mog sina strpali u zatvor sa najgorim kriminalcima. Muče ga svaki dan! On je uzdrman i pati!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 29.09.2019. 13:54 Pati od anksioznosti Džulijan Asanž, Foto: Tanjug/AP * Otac osnivača Vikiliksa izjavio da njegovg sina u britanskom zatvoru muče * Britanci su ga strpali u zatvor sa najgorim kriminalcima * Muče ga svakog dana Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je podvrgnut svim vrstama torture u zatvoru Belmarš u Londonu, gde čeka saslušanje na kojem će se odlučivati o njegovom izručenju Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je njegov otac, Džon Šipton.

 

Ona je kazala i da ne postoji mogućnost da se na tu odluku uloži žalba, prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, dodatno ispitivanje Asanža neće značajno promeniti balans dokaza.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Odgovorna urednica Vikiliksa Kristin Hrafnson napisala je na Tviteru da bi sada fokus trebalo da bude na pretnji na koju Asanž upozorava godinama - a to je ratoborno gonjenje SAD i pretnja koju to predstavlja za Prvi amandman.

Današnja odluka tužilaštva usledila je nakon odluke švedskog suda da Asanž ne bi trebalo da bude uhapsen.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Asanž se trenutno nalazi u zatvoru u Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare