Nju Jork
Printscreen/Twitter/Fabric
Nju Jork, Foto: Printscreen/Twitter/Fabric

Zimska oluja, koja je severoistoku SAD donela obilan sneg i izuzetno niske temperature, odnela je u četvrtak u državi Njujork najmanje tri ljudska života, a moguće je da je žrtva ledenog talasa i jedan beskućnik čije je smrznuto telo pronađeno na autobuskom stajalištu u predgrađu Bafala.

Dva muškarca su poginula dok su čistili sneg, a još jedan muškarac (59) smrtno je stradao kada je njegovo vozilo udarilo u snežni nanos i zabilo se u stub u okrugu Livingston, saopštila je državna policija, prenosi AP.

Pročitajte još:

 

Autopsijom će biti utvrđeno da li je žrtva hladnoće i beskućnik čije je beživotno telo pronađeno, ili je uzrok njegove smrti nešto drugo.

Sneg je nastavio da pada u zapadnim oblastima države Njujork, praćen vetrovima jačine veće od 48 kilometara na sat, što je, drugog dana zaredom, otežalo uslove za vožnju, dok je na aerodromu u Bafalu od utorka uveče napadalo više od 50 centimetara snega.

Arktički uslovi doneli su probleme od Bafala do Bruklina, gde se oko 200 vatrogasaca bori sa požarom koji je izbio u ranim jutarnjim satima u jednog komercijalnoj zgradi, dok se na aerodromu u Nju Džersiju zapalila garaža oštetivši više od 10 vozila, a povređenih nije bilo.

Prema ranijim podacima, ledeni talas - koji je pogodio američki Srednji zapad i doneo rekordno niske temperature - od subote je odneo 12 života i proširio se na severoistočni deo SAD.

Pročitajte još i ovo:

 

Pojedini su poginuli u saobraćajnim nesrećama povezanim sa vremenskim neprilikama, dok su neki smrzli na niskim temperaturama, a zvaničnici su u međuvremenu saopštili da su u 85 odsto SAD zabeležene temperature ispod nule.

Meteorolozi prognoziraju za vikend toplije vreme, ali to je mala uteha za one koji se suočavaju sa ledenim uslovima, brutalnim udarima vetra i temperaturama koje su se u pojedinim oblastima spustile i na 34 stepena ispod nule.