Bregzit, tuča, London
Printscreen Twitter
Bregzit, tuča, London, Foto: Printscreen Twitter

* Pristalice Bregzita i protivnici sukobili su se ispred britanskog parlamenta

* Haos je nastao kad je 200 fudbalskih navijača uletelo u masu

* Policija morala da interveniše i uhapsi 16 osoba

Policija u Londonu uhapsila je danas 16 ljudi koji su se sukobili na trgu kod britanskog parlamenta oko Bregzita.

Policija na konjima morala je intervenisati kad je oko 200 fudbalskih navijača okupljenih u organizaciju DFLA koji su se okupili na kontra mitingu. U isto vreme su naime trebali protestvovati i protivnici Bregzita a njegove pristalice su fizički napali i njih i policiju.

 


Članica britanskog parlamentu koja se protivi Bregzitu Ana Soubri rekla je da je bila previše uplašena da bi govorila na skupu zbog zastrašivanja pripadnika DFLA-e, javljaju britanski mediji.

 

Policija je objavila da je 13 osoba uhapšeno zbog nasilničkog ponašanja, jedna zbog posedovanja oružja, jedna zbog svađe na javnom mestu i jedna zbog rasističkog verbalnog napada.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kada su se pripadnici grupe "March for Change" koji se protive Bregzitu i traže smenu premijera Borisa Džonsona počeli okupljati i pripremati za svoj skup, neki pripadnici DFLA-e su im prišli i počeli vikati.

Neredi su počeli kada je neko pred policijom bacio limenku piva prema grupi od desetak protivnika Bregzita, a onda je intervenisala policija, javlja Evening Standard.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT