UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE! Sve je krenulo od male mrlje! Melanom mu je pojeo vrat i leđa i bio je samo na korak od smrti!

Nakon dve operacije, njegovo stanje i dalje nije bilo dobro.

par
par, Foto: printscreen/facebook

 

Rajan Glosop (37) prošle godine je odlučio da ode na pregled nakon što je njegov prijatelj umro od raka kože. Na zadnjoj strani vrata je primetio malu mrlju za koju se kasnije utvrdilo da je reč o melanomu. 

Upravo zbog toga, njegova supruga, Felon, rešila je da preko statusa na Fejsbuku alarmira, te i upozori druge koliko je redovan pregled važan.

 

- Problem kod raka kože je da se ne uklanja samo zahvaćeno područje nego često i područje oko njega. Dijagnostifikovali su mu stanje kože nazvano Nevus Spillus. Jako retko su događa da se ono pretvori u melanom, ali u njegovom slučaju se to dogodilo - napisala je ona.

 

Ona je ispričala kroz koliki bol je prolazio njen suprug koji je uradio oko 40 biopsija vrata, leđa, pluća i koji je imao četiri bolne operacije. U maju ove godine, poslednja operacija uključivala je uklanjanje velikog dela kože sa Rajanovog vrata i nogu.

 

- Trebalo je skinuti velik deo kože sa vrata i leđa. Napravili su mu i kožnu transplantaciju tako da su mu uklonili kožu s obe noge kako bi pokrili deo na vratu i leđima - ispričala je.

 

Rajan se takođe osrnuo na ovo iskustvo.

- U početku je bilo zastrašujuće, ali više sam bio zabrinut činjenicom da ću imati prilično velike ožiljke - rekao je.

Takođe je priznao da nikada nije mislio da će biti u opasnosti jer kao dete nije imao puno pega.

bolest
bolest, Foto: printscreen/facebook

 

- Poslednjih nekoliko godina to je počelo da se menja, dobio sam više mrlja i pega, ali dok nisam počeo da radim u industrijskom rudniku nisam razmišljao o pregledu - rekao je.

 

 

On je želeo da podeli ovo iskustvo kako bi upozorio ljude na zablude o melanomu. Rekao je da većina ljudi veruje da kancerogene pege mogu biti smrtonosne, ali se uklanjaju prilično lako i ostavljaju samo mali ožiljak. Deljenjem slika njegovog vrata na društvenim medijima želeo je ljudima pokazati koliko katastrofalno ovo stanje može biti. Njegovo dvoje male dece, u dobu od osam i pet godina, idu na redovne preglede.

NIJE DOČEKAO ONO U ŠTA JE NAJVIŠE VEROVAO Bio je svedok masovnog umiranja! Imao je samo 25 godina kada je izdahuo na bolničkoj postelji, a Srbija ga nikad neće zaboraviti!

 

- Idite na pregled kože - pozvao je Rajan sve korisnike Fejsbuka.

- Čitavo ovo iskustvo bilo je izazovno za sve nas, ali ako se iz ovoga može izvući nešto dobro to je onda da želimo povećati svest o raku kože. Melanom čini 10 posto svih karcinoma kože, zato je važno da redovm idete na preglede - zaključila je njegova supruga.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi