PUTIN LIČNO NADGLEDAO PORINUĆE ORUŽJA ZA NUKLEARNI CUNAMI Superpodmornica Belogorod spremna da pošalje smrtonosni udar ka američkim gradovima

Amerika drhti od ovog oružja, od njega nema odbrane

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: AP/Kremlin Pool Photo

 

Ruski predsednik Vladimir Putin nadgledao je danas potapanje nove podmornice koja je namenjena za transport podvodnih nuklearnih dronova, oružja koje može izazvati razorni cunami.

Tokom posete vojnom brodogradilištu u Sankt Peterburgu, Putin je putem telekonferencije nadgledao isplovljavanje Belgorodske nuklearne podmornice u nuklearki Sevmaš u Severodvinsku na severozapadu Rusije.

 

Mornarica je saopštila da će podmornica dizajnirana za nošenje bespilotnih letelica "Posejdon" ući u upotrebu sledeće godine.

Nuklearna podmornica
Nuklearna podmornica, Foto: Profimedia

 

"Posejdon" može da napadne obalna područja teškim nuklearnim oružjem, izazivajući razorni talas cunamija. Putin je izjavio da su dosadašnji testovi bili uspešni.

On je prvi put spomenuo nuklearni dron među nizom drugih novih oružja koje je prošle godine nabrojao u svom govoru o stanju nacije, rekavši da će oni učiniti američke sisteme protivraketne odbrane beskorisnim.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi