Turska
AP
Turska

AP

Turska, Foto: AP

Osumnjičeni su uhapšeni u Istanbulu i na severozapadu turske provincije Bursa u tri različite operacije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, veruje se da su trojica uhapsenih planirali napade tokom obeležavanja Dana Republike u Istanbulu, kao i da su antiterorističke jedinice ustanovile da su osumnjičeni bili u kontaktu sa osobama koje je trebalo da im obezbede logističku pomoć za napad.

Pročitajte još:

Agencija navodi, pozivajući se na tursku Anadoliju, da je 26 pripadnika ID uhapšeno danas u Bursi, od kojih su 12 Sirijci koji će biti deportovani, dok je 14 preostalih osoba zadržano u policiji.

U Istanbulu je uhapšeno 14 džihadista od kojih su trojica turski državljani.

Izbio novi požar u četiri sektora! Svi se mole da padne kiša!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M.G. DATUM I VREME: 29.10.2019. 15:57 Požar se gasi u četiri sektora na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta, Surdulice i Čestelina. Stara Planina, požar, Vatrogasci, , Foto: MUP Srbije Opština Bosilegrad je, zbog požara, proglasila vanrednu situaciju u delu teritorije, u selima Crnoštica i Dukat.

Hapšenja su usledila dva dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da je lider ID Abu Bakr el bagdadi ubijen u specijalnoj operaciji američkih snaga na severoistoku Sirije, blizu turske granice.

U Turskoj se danas obeležava 96 godina od osnivanja sekularne države, a nakon propasti Otomanskog carstva.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!