sudar brodova
Facebook/Printscreen
sudar brodova

Facebook/Printscreen

sudar brodova, Foto: Facebook/Printscreen

U teretni brod "Budva", u vlasništvu kompanije "Barska plovidba", u luci Harkort, u Nigeriji udario je drugi teretni brod, prenosi Radio i televizija Crne Gore.

Pročitajte još:

Tokom vezivanja broda "Pluto" u luci Harkort u Nigeriji, juče oko 18 sati došlo je do sudara leve krmene strane tog broda i desnog pramčanog dela broda Budva koji je bio vezan u luci, kazao je za TVCG izvor s broda Budva.

Kako je naveo, na snimku se jasno vidi da brod Pluto vozi krmom, ne uspeva da se zaustavi i udara u "Budvu" koja je u potpunosti mirovala.

Snimak je snimio lučki radnik, a prikazano je kako "Pluto" pokušava da zaustavi približavanje brodu Budva, u čemu ne uspeva i udara u njega, pri čemu od siline udara Budvi pucaju konopci na pramcu i dolazi do velike štete na desnoj strani trupa. Ranije je objavljeno da je brod "Budva" udario u drugi teretnjak.

Mirković je za Radio Crne Gore kazao da u incidentu nije bilo povređenih. Kako je naveo, struktura broda nije oštećena, ali će teretnjak morati dati na popravku. Kako je dodao Mirković, brod "Pluto", plovi pod zastavom Liberije.

- Svi članovi posade su dobro, a oštećen je dio prednje palube našeg broda. Barska plovidba već je uputila protestno pismo zapovjedniku i vlasniku broda 'Pluto', jer su odgovorni za incident i pričinjenu štetu - kaže za Radio Crne Gore direktor kompanije Tihomir Mirković.

Preporučujemo: