Hajnc Kristijan Štrahe
Tanjug
Hajnc Kristijan Štrahe, Foto: Tanjug

Predsedništvo stranke deaktiviralo je Štraheov Fejsbuk profil, o kojem je dugo vođen spor, budući da je nakon odlaska sa političkih funkcija Štrahe tražio administratorska prava za profil koji je vodila stranka, a koji je imao 786.000 "prijatelja".

Štrahe je stranci do petka dao rok da mu preda sve šifre i administratorska prava i najavio tužbu, ukoliko to FPO ne učini.
FPO nije popustila ultimatumu starog šefa, već se raspitala da Štraheov profil može da spoji sa manjim stranačkim.

Pročitajte još:

Pošto je Fejsbuk javno odbio spajanje profila, stranka se nešto pre ponoći odlučila da deaktivira Štraheov profil.

Pored toga, FPO je najavila deaktivaciju daljih profila ranijeg lidera na društvenim mrežama.

"Štraheov zahtev da mu prenesemo administratorska prava FPO ne može iz pravnih razloga prihvatiti, jer je profil vođen uz upotrebu sredstava stranke, kako finansijskih, tako i personalnih", navedeno je u saopštenju FPO.

Fotografije sa aerodroma Batajnica koje lede krv u žilama (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 15:05 Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" na vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici izveden je povodom obeležavanja 75. godišnice oslobođenja Beograda. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev prisustvovali su prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda „Sloboda 2019" na Vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", Batajnica.

Profil je, kako se podvlači, vlasništvo FPO, a deaktivacija je jedini način da se zaštite Štraheova lična prava, kao i interes stranke. Zbog ove odluke Štrahe i FPO, koja mu je čak i suspendovala članstvo, naći će se pred sudom, kako je najavio njegov advokat Ben Irle.

Štrahe se, preko privatnog profila, na kojem ima 51.000 prijatelja, javio i napisao: "Svaki kraj je novi početak. Ne brinite neću se samo na Fejsbuku vratiti".

Time podgreva spekulacije da bi mogao osnovati sopstvenu stranku i vratiti se u politički život Austrije.

Naime, iduće godine predstoje izbori u Beču, na kojima bi se Štrahe, kako se već dugo spekulisalo, mogao vratiti na političku scenu.

Bonus video

Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"