Kejli Hening
screenshoot/Twitter
Kejli Hening, Foto: screenshoot/Twitter

Kejli Hening iz Londona takođe je patila od konstipacije i grčeva u stomaku, toliko jakih da nije mogla da spava noćima, već se grčila na podu u agoniji više od decenije. Lekari su joj rekli da ima samo sindrom nervoznih creva, pa je Kejli potražila savet svog trenera, koji joj je rekao da je možda u pitanju netolerancija na određenu vrstu namirnica.

Nakon što je obavila kućni test, Kejli je otkrila da je netolerantna na kravlje mleko, belance, kvasac, gluten, sočivo i heljdu. Kejli je odmah izbacila te sastojke iz ishrane i više ne pati od konstipacije, nadimanja ili grčeva, navodi "Dejli mejl".

- Bilo je iritantno jer su svi mislili da sam trudna, a definitivno nisam bila – priča ona.

Zbog nadutog stomaka imala je problem i da nađe odgovarajuću odeću.

- Bilo je veoma bolno, a to vas pogađa i mentalno. Često bih otkrila da sam tokom noći imala dijareju a to nije nimalo prijatno – navodi Kejli.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona se požalila svom lekaru na simptome dok je imala oko 20 godina. Dobila je napitak koji olakšava konstipaciju. Ali, situacija se pogoršala kad je diplomirala na Univerzitetu Heriot-Vat u Edinburgu. Uhvatili su je jaki bolovi i ponovo je otišla kod lekara, koji su mislili da pati od sindroma nervoznih creva.

Na kraju je, uz pomoć svog trenera koji je prošao kroz sličan problem, naručila kućni test i shvatila da je netolerantna na niz namirnica. Takođe je otkrila da joj ne prijaju ni orasi ni avokado, koje je ranije često jela.

Otkako je izbacila te namirnice iz ishrane, stomak joj radi normalno, ali Kejli zna da će se simptomi vratiti ako ponovo pojede nešto sa “crne liste”. Ona je naručila test intolerancije i za svog supruga, koji je tako saznao da je netolerantan na 30 sastojaka, uključujući jaja i maline.