Novac Dolar Kupovina Mito Plaćanje
Shutterstock
Novac Dolar Kupovina Mito Plaćanje

Shutterstock

Novac Dolar Kupovina Mito Plaćanje, Foto: Shutterstock

Noć je protekla u znaku unutar stranačke rasprave senatora iz redova Demokratske stranke o pomoći za nezaposlene i 30 amandmana koje je podnela republikanska manjina, prenosi Rojters.

Konačni zakon predviđa 400 milijardi dolara za jednokratnu pomoć u iznosu od 1.700 dolara svim Amerikancima, dodatnih 300 dolara nedeljno za svih 9,5 miliona nezaposlenih i 350 milijardi dolara na ime pomoći saveznim državama i lokalnim vladama koje su zbog pandemije imale budžetske deficite.

Zakon o do sada najvećoj državnoj pomoći u istoriji SAD prošao je u Senatu tesnom većinom od 50 glasova "za", ali bez ijednog republikanskog glasa, prema 49 "protiv".

Veći broj senatora iz redova Republikanske stranke napustio je Kongres odmah nakon glasanja, ali lider demokratske većine u Senatu Čak Šamer imao je sukob sa svojim stranačkim kolegom, senatorom Bernijem Sendersom oko visine pomoći namenjene nezaposlenim Amerikancima, što ukazuje na to da će predsednik Bajden i ubuduće biti suočen sa svojom problematičnom i nesložnom demokratskom većinom u oba doma Kongresa SAD.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Aca

06.03.2021 21:30

U breee alal neka gi je....bravooo